Jesper Lindell släpper video till ”One of These Rainy Days”

By on 7 december, 2023
↑↑ Lyssna och se videon med Jesper Lindell – One Of These Rainy Days här ↑↑

Jesper Lindell är här med videon till radiofavoriten “One of These Rainy Days”, 2023 är året då Jesper Lindell blev en het kandidat till titeln ‘the hardest working man in show biz’. Under året har han gjort närmare 100 spelningar solo, med sitt band och med Magnus Carlson.

Han har spelat in och gett ut solo-EP:n “Windows Vol 1”, albumet “Brunnsvik Sounds” med Magnus Carlson och färdigställt sitt tredje album “Before The Sun”, som släpps i mars 2024. Bra uppvärmning inför 2024 då Jesper och hans band kommer att öka takten ytterligare.

Första singeln från “Before The Sun” är “One of These Rainy Days”, som släpptes den 3 november och som parkerat på flera europeiska radiolistor sedan dess, bland annat SR P4. Nu kommer videon till ”One Of These Rainy Days”, producerad och klippt av Afshin Tahmouri och filmad av Jonatan Gammel.

Som svensk med ambitioner att göra americana finns två vägar.

1. Att låta det nordiska vemodet sätta tydlig prägel

2. Att försöka få musiken så flödande genuin att det låter som om den skulle kunna komma från källaren i The Big pink.

Det är bara stolliga genier som Van Morrison som lyckas med det senare men faktum är att Jesper Lindell och hans intensivt turnerande band går från klarhet till klarhet. Och närmar sig den där graalen. Lyssna bara på det gedigna svänget och kanske framför blåset från Brunnsvik Horns. Jösses. – Johan Lindqvist, DN (singel)

Han kliver ut på scenen en halvtimme in i konserten, där Jesper Lindell och hans band levererat klass rakt igenom – Mats Willner, Norrköpings Tidningar (live)

Men Jesper Lindell Band tar publiken med storm från första låten. Det är stort, med en hel blåssektion är de totalt nio personer. Jesper Lindell är en fantastisk gitarrist, låtskrivare och har en otrolig sångröst. Genren kan beskrivas som soulrockig americana. Bandet går in med en arenaattityd och blåser på med a capella-moments med stämsång, handklapp och solon från blåsare och organist. Catarina Nitz, Eskilstunaposten (live)

…………….

Quotes:

“Det sista Jesper Lindell behövde för sitt band och sina låtar var en själfull röst, för en sådan hade han redan. Men när rockmusikern från Ludvika mötte sångaren Magnus Carlson från Weeping Willows – i en skivbutik, sägs det, och det finns ingen anledning att tro något annat – framgick det rätt snabbt att de båda kunde göra business ihop. “
– Håkan Engström Sydsvenskan (album)

“Backad av Jesper Lindells utsökta niomannaband får han till en show som är något av det mest upplyftande som går att se på en scen i höst……Det är en så klockren samling musiker för de här låtarna att det nästan blir löjligt.”
– Håkan Steen Aftonbladet (live)

“Det är på alla sätt en Magnus Carlson-esque detalj att nya soloalbumet ”Brunnsvik sounds” har sin upprinnelse i en skivbutik på Sankt Eriksgatan i Stockholm. Där hörde han för första gången Jesper Lindell med band, som nu agerar lyxig fond till hans ”Memphis-album”.”
– Per Magnusson, Aftonbladet (album)

“Stilidealet är musiken från klassiska Muscle Shoals-studion i Alabama, bandet är stort, lyxigt och svängigt med blås och körer.”
– Po Tidholm, DN (album)

Kultur
Örebronyheter

Källa: Liza B. PR / A&R

You must be logged in to post a comment Login