John Bryant-Meisner till Macau – klar för världsfinalen för Formel 3

Av på 31 oktober, 2013

John Bryant-Meisner är klar för start i årets upplaga av den prestigefyllda världsfinalen för Formel 3 i kinesiska Macau. Tävlingen räknas som den enskilt absolut största och mest betydelsefulla på den internationella juniorracingkalendern, och avgörs traditionsenligt på gatorna i den berömda casinometropolen i november varje år.

Bryant-Meisner gör sin debut i loppet tillsammans med brittiska Fortec Motorsports, och förlänger därmed ett samarbete som inleddes i samband med de två avslutande deltävlingarna för EM-serien FIA Formula 3 European Championship tidigare i oktober.

Macau Grand Prix är en inbjudningstävling, där världens mest talangfulla formelbilsjuniorer ställs mot varandra i vad som betraktas som inofficiella VM för Formel 3. Förutom den ordinarie F3-eliten inkluderar årets startfält också flera toppnamn från serier som GP3, GP2 och World Series by Renault. Totalt är 28 förare från 17 olika länder anmälda till evenemanget.

Bryant-Meisner tar plats i Fortec Motorsports fem bilar starka föraruppställning vid sidan av britterna Will Buller och Tom Blomqvist, brasilianaren Pipo Derani och Ed Jones från Förenade Arabemiraten.

– Jag har hört massor av berättelser om Macau, och att faktiskt själv få stå på startlinjen i ett så klassiskt lopp känns fantastiskt, säger John Bryant-Meisner. Det har varit lite av en dröm att få köra där, och jag kan knappt vänta på att få ge mig ut på banan. Samtidigt vet jag att det kommer bli en gigantisk utmaning – den största jag ställts inför så här långt.

Jag har aldrig kört på en stadsbana förut, och Macau lär knappast vara det enklaste stället att börja på; murarna står otroligt nära, och man har verkligen inte råd med några som helst misstag. Det gäller att bygga upp farten sakta men säkert, men som tur är kan jag luta mig mot Fortec Motorsports erfarenhet av tävlingen – där de dessutom ofta har haft en bra bil. Jag kommer att åka dit med en väldigt realistisk inställning, och med målsättningen att helt enkelt lära mig så mycket som möjligt. Förhoppningsvis kan jag göra ett bra jobb.

Macau Grand Prix avgörs den 14-17 november. På listan över tidigare segrare märks namn som Ayrton Senna, Michael Schumacher och svenske Rickard Rydell (som vann loppet 1992). Macau är beläget en knapp timmes båtfärd från Hong Kong.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in