Jonas Jerebko skriver svensk idrottshistoria

By on 29 april, 2017

I natt hände något historiskt. Inte det faktum att Boston Celtics blev klara för kvartsfinal i NBA. Men aldrig någonsin har en svensk spelat på denna nivå, Jonas Jerebko fortsätter att bryta mark på en av världens största idrottsscener.

Efter de två första matcherna i serien mot Chicago Bulls låg förstaseedade Boston Celtics under med 0-2. Vad var det som höll på att hända? Dagarna innan serien hade lagets superstjärna och point guard Isiah Thomas nåtts av chockbeskedet att hans syster dött i en bilolycka. Trots detta spelade han men Celtics var inte i närheten av spelet under grundserien. Laget lyckades dock samla sig och vinna fyra raka matcher. Under serien mot Chicago Bulls har Jonas Jerebkos speltid ökat stadigt och de 19 minuter han spelade i natt var det mesta han spelade i någon match i serien.

Nu står Washington Wizards för motståndet, de kom på fjärde plats i Eastern Conference, inte många poäng bakom Boston Celtics. För Jonas Jerebko är det välkommet motstånd, han har nästan gjort dubbelt så mycket poäng per match mot Wizards jämfört med hans normala snitt. Boston Celtics coach Brad Stevens har byggt ett lag utan superstjärnor även om Isiah Thomas tagit enorma kliv framåt de senaste åren. Det är ett lag som Jonas Jerebko ofta hyllar och där han har tagit en tydlig och viktig roll. I den femte matchen mot Chicago Bulls benämndes Jonas Jerebko som den viktigaste orsaken till vändningen då han genom sitt intelligenta spel både försvarsmässigt och anfallsmässigt låg bakom det matchavgörande rycket.

På valborgsmässoaftons kväll startar kvartsfinalserien mot Washington Wizards där vinnarna förmodligen ställs mot giganten LeBron James Cleveland Cavaliers i semifinal. Det är en ynnest att få följa en svensk i händelsernas centrum.

Sport | Basket
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login