Julmarknader på gång i Lindesbergs kommun

Av på 13 oktober, 2021
Frövifors Pappersbruksmuseum bjuder i år in till en julmarknad utomhus.

Det lackar mot jul och när det nu är fritt fram för större folksamlingar planeras för julmarknader av olika slag i Lindesbergs kommun. 

Frövifors Pappersbruksmuseums satsar för säkerhets skull på en utomhusmarknad 20-21 och 27-28 november. Perssons Magasin håller sedvanlig julmarknad 13-14 och 20-21 november, och Stallet Liljendal i Ramsberg håller julmarknad 20 november.

….

Julstämning på Pappersbruksmuseet: I år blir det ett nytt koncept, anpassat för att fortsatt begränsa smittspridningen i samhället. Det blir julstämning på museet under fyra dagar i november klockan 10-16: 20-21 november och 27-28 november 2021

Årets koncept: 1. Julstämning ute på gården med försäljare; 2. Café med julfika; 3. Muséet är öppet med permanentutställningar och tre tillfälliga utställningar; 4. Tomteverkstad i maskinhallen med skapandeaktiviteter.

…..

Persson Magasin i Västra Löa har julmarknad 13-14 och 20-21 november:

”På Perssons Magasin kan du hitta den unika julklappen. Här finns vackra, funktionella föremål skapade av 40 konsthantverkare från Bergslagen. I galleriet finns ”knallar” som du vanligtvis inte hittar på Perssons Magasin. Julpynt och lokalproducerad mat. På loppis finns allt mellan himmel och jord. Massor av julpynt men också kläder, sportartiklar, böcker, möbler, leksaker

….

Stallet Liljendal i Ramsberg har julmarknad i stallet 20 november kl 11-16: ”Julmarknad med hantverk från Bergslagen. Stickat, virkat, järn, målat, sytt m.m. Fika och korv kommer att finnas att förtära.

Kultur | Örebro län
Örebronyheter

Källa LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in