Kanarieöarna paradiset för sportentusiaster

By on 25 december, 2022
Foto: Canary Islands Tourism

År efter år lockar Kanarieöarna allt från aktiva semesterfirare till elitidrottare till den vackra skärgården. Det fördelaktiga klimatet, breda utbudet av faciliteter och den varierade naturen bidrar till de goda förutsättningarna för träningsläger och sportutövning.

Varje år är Kanarieöarna hemvist för några av världens främsta idrottare som anländer till ögruppen för att träna utomhus och i specialiserade idrottsanläggningar, under de perioder då väderförhållandena är mindre gynnsamma på andra håll i Europa.

”Vi vill motivera idrottsutövare till träningsresor till Kanarieöarna. Här kan de, tack vare öarnas goda klimat, specialiserade idrottsanläggningar och moderna boenden, träna året om”, säger Yaiza Castilla, Kanarieöarnas minister för turism, industri och handel.

Ledande destination för idrottsutövning

Idrottare från hela världen väljer Kanarieöarna som träningsbas. Inför OS i Tokyo 2020 reste bland annat de svenska medaljörerna Sarah Sjöström, Anton Dahlberg och Fredrik Bergström till ögruppen för att ladda upp inför de stora tävlingarna.

Även andra internationella idrottsstjärnor som det nederländska cykellaget Team Jumbo-Visma valde Kanarieöarna som bas inför OS 2020. Många professionella cyklister återkommer flera gånger per år för att träna. Teneriffa är särskilt populärt hos cyklister tack vare dess höga höjder, många lutningar, milslånga cykelleder och exceptionella klimat.

För de som utövar vattensporter som kräver vind och vågor, såsom segling, vindsurfing, surfing och bodyboarding, är kanariska Lanzarote en favorit. Öns passadvindar och klimat skapar fantastiska förutsättningar för dessa sporter. Av de 30 medaljer som delades ut i seglingsklasserna vid OS i Tokyo 2020, uppnåddes hela 21 stycken av lag som tränar på Lanzarote.

Förutom en behaglig medeltemperatur, ett högt antal soltimmar och ett stort och brett utbud av idrottsanläggningar, har ögruppen över 1500 kilometer kustlinje med ett hav rikt på vulkaniska näringsämnen som lämpar sig för thalassoterapi. Thalassoterapi är terapeutisk användning av havsvatten, sand, lera och alger och kan hjälpa till att bidra till snabbare återhämtning efter träning.

För närvarande finns ett tjugotal direktflyg till Kanarieöarna från europeiska länder, vilket gör det enkelt att nå ögruppen för en skön vintersemester – oavsett om det är för aktivitet och sport, eller återhämtning och avslappning.

Nöje
Örebronyheter

Källa: Canary Islands Tourism

You must be logged in to post a comment Login