KIF Örebro föll klart mot Linköping FC

By on 26 mars, 2023

Under lördagen tog KIF Örebro emot Linköping FC på ett kylslaget Behrn Arena för premiären av OBOS damallsvenskan.

Örebro har haft en stor spelaromsättning inför säsongen där man tvingats ta in elva nya spelare och är tippat någon stans i mitten av tabellen.

Det var Linköping som skapade mest i början av den första halvlek och hade ett par riktigt vassa chanser, Örebro hade även de några chanser men kändes inte lika påslagna som motståndarna. Linköping fortsatte att spela bra och Örebro fick mest ägna sig åt att försvara sig, Enblom i målet gjorde en bra insats och fick göra några kvalificerade räddningar. I den 28 minuten va det då dags för Linköping att ta ledningen 0-1. Örebro kämpade på och även om Linköping hade ett skott i virket så var det hemmalaget som i den 35 miuten kunde kvittera genom Emilia Pelgander 1-1. Nu snöade det riktigt ordentligt när Linköping återupptog sin offensiv och i den 41 minuten återtog bortalaget ledningen 1-2. Det blev inga fler mål i den första halvleken, en halvlek Örebro inte kan vara speciellt nöjda med.

Linköping fortsatte sitt press spel i den andra halvleken något Örebro hade svårt att hantera, och i den 47 minuten kunde Linköping utöka sin ledning till 1-3. I den 59 minuten gjorde Örebro sitt första byte och efter det blev det lite mer energi i laget och man skapade ett flertal bra chanser. Linköping tog dock tillbaks initiativet och det var fler bud på 1-4 än reducering för Örebro. Matchen slutade 3-1 till Linköping.

Linköping vann välförtjänt i en match där Örebro aldrig kom upp i nivå, och även om man spelade bättre i den andra halvleken så var man ändå inte i nivå med motståndet. Nu är i alla fall premiären avklarad och vi får hoppas att det ser bättre ut fram över.

Nästa match spelar KIF Örebro på söndag den 2 april borta mot Djurgården.

Matchfakta KIF Örebro vs Linköping FC

• 28 minuten Mål Linköping, Cornelia Kapocs 0-1.
  • 35 minuten Mål Örebro, Emilia Pelgander 1-1.
  • 41 minuten Mål Linköping, Cathinka Cecilie Friis Tandberg 1-2.
  • 47 minuten Mål Linköping, Emma Östlund 1-3.