KIF Örebro föll knappt mot Växjö DFF

By on 2 juli, 2023

KIF Örebro tog en meriterat poäng senaste mot Rosengård, i dagens match där man tog emot ett för dagen starkare Växjö DFF som fick med sig tre poäng.

Matchen inledds en aning trevande med lågt bolltempo, där lagen kände av läget. Det var gästerna som fick första chansen redan i den 10 minuten där en situation uppstod i Örebros straffområde, en chans som Evelyn Ijeh tog tillvara och satte 0-1. Efter det var det Växjö som tog över matchen och spelet öppnades upp, något som resulterade i att dem kunde utöka ledningen till 0-2 i den 29 minuten. Två mål som gjorde att Örebro faktiskt fick energi som det såg ut som, för man kom tillbaka starkt där Emilia Pelgander först sköt i ribban i 31 minuten och Maja Bodin kunde reducera till 1-2 bara minuten efter. Efter det planade spelet ut sig en aning, och det kom inte några mer farliga målchanser innan man gick till halvtidsvila.

Andra halvlek började med ett tajt kontrollerande spel från bägge lagen, trots det saknades inte några chanser. Under de 16 första minutrarna kom tre ramträffar, två från Örebro och en från Växjö. Ett jagande Örebro fick till ett spelövertag under mittdelen av halvleken, där visade man upp ett riktigt fint spel men man kom inte riktigt fram för att kunna kvittera. Avslutningsvis gick spelkvalitén ner sig en aning och spelet stannade upp, Örebro kunde inte komma ifatt och det var Växjö som kom vinnandes ur tillställningen då gästerna vann med 2-1.

Sett till helheten var Örebro med i matchen och man var inte långt efter, men det är det där lilla som är avgörande och kan man fixa till det så kommer man att ta sig uppåt i tabellen. Örebro ligger kvar på en elfte plats, en placering ner till kvalspel där IK Uppsala ligger på samma poäng.

Nu är det bara en match kvar innan uppehåll för landslagsspel, där Örebro möter serieledande BK Häcken i den 17 omgången fredag 7 juli 2023.

Matchfakta KIF Örebro vs Växjö DFF

• 10 minuten Mål Växjö, 0-1 Evelyn Ijeh.
  • 29 minuten Mål Växjö, 0-2 Evelyn Ijeh.
  • 32 minuten Mål Örebro, 1-2 Maja Bodin.