KIF Örebro föll mot starkt Kristianstad

By on 15 oktober, 2023

Under söndagen tog KIF Örebro sig an Kristianstads DFF på bortaplan i den 23 omgången av Damallsvenskan 2023.

Örebro förlorade senast hemman mot Brommapojkarna och behövde en vinst för att lägga mer luft mellan sig och kvalplatsen. Kristianstad å andra sidan hade inte förlorat på sex matcher och jagade tredjeplatsen för en europaplats.

I den första halvleken började Örebro ganska bra och fick några minuter i förarsätet innan Kristianstad tog över rodret. Även om det var Kristianstad som förde spelet så hade hemmalaget inte några direkt farliga chanser och den första halvleken slutade 0-0.

Kristianstad fortsatte att dominera spelet i den andra halvleken och i den 68 minuten kunde man ta ledningen med 1-0. Örebro fick fortsätta med att försvara sig men i den 88 minuten var det åter dags för Kristianstad att göra mål 2-0. Efter målet lyckades Örebro hålla tätt och matchen slutade 2-0 till Kristianstad.

En vinst till borde räcka för Örebro för att säkra fortsatt kontrakt i Damallsvenskan då man för närvarande har fyra poäng ner till Uppsala som ligger på kvalplats, detta var i alla fall på pappret den svåraste matchen av de kvarvarande. Örebro hade i alla fall ingen chans i den här matchen och vi får hoppas på en bättre prestation mot Djurgården som man möter här näst.

Nästa match spelar KIF Örebro Lördagen den 21 oktober hemma mot Djutgårdens IF Dam.

Matchfakta Kristianstads DFF vs KIF Örebro

• 68 minuten Mål Kristianstad, Hlin Eriksdóttir 1-0.
  • 88 minuten Mål Kristianstad, Amy Sayer 2-0.