KIF Örebro förlorade fjärde matchen på raken

By on 4 maj, 2023

Under torsdagen tog KIF Örebro emot BK Häcken för den sjätte omgången av Damallsvenskan 2023.

Örebro hade inför dagens match förlorat fyra matcher och bara vunnit en. Häcken å andra sidan hade den omvända statistiken med fyra vunna och en förlust.

Den första halvleken Började jämnt med chanser åt båda hållen, men närmas var Häcken när man satte ett skott i ribban. Sedan började Häcken ta över spelet men hade det svårt mot Örebro försvaret som låg tätt in på. Båda lagen bjöd på ganska många missade passningar och trots ett spelövertag för Häcken så lyckades man inte göra några mål, det gjorde inte Örebro heller så första halvleken slutade 0-0.

Häcken började den andra halvleken bäst, men det var Örebro som hade den bästa chansen. I den 52 minuten fick Häcken en hörna som sköts direkt i mål 0-1 till Häcken. Häcken valde att rida på vågen och dryga minuten kunde man sätta 0-2. Efter det andra målet samlade sig Örebro och man fick försvaret att fungera igen men man fick aldrig till anfallsspelet riktigt, vist kom man upp i omställningar men det blev inga längre anfall. Matchen slutade 2-0 till Häcken.

Ännu en inte så bra match från Örebro när man räknar in sin fjärde förlust på raken, den här gången tycker jag att man presterar ett bra försvarsspel om man bortser från de tre minuter där Häcken lyckas sätta sina båda mål. Annars är passningsspelet på tok för slarvigt och med lite mer skärpa kunde man tagit hem det här.

Nu väntar IFK Kalmar borta på på måndag den 8 maj, ett Kalmar som förlorade sin match idag med 8-0 mot Hammarby.

Matchfakta KIF Örebro vs BK Häcken

• 52 minuten Mål BK Häcken, Rosa Kafaji 0-1.
  • 53 minuten Mål Häcken, Anna Anvegård 0-2.