KIF Örebro förlorade mot starkt Linköping FC

By on 2 maj, 2022

Under måndagen åkte KIF Örebro till Linköping för att ta sig an Linköping FC i den sjätte omgången av Damallsvenskan 2022.

KIF Örebro hade vunnit tre och förlora två matcher, senast förlorade man borta mot Piteå i en match där Örebro aldrig kom upp i nivå. Linköping FC hade vunnit tre matcher spelat en oavgjord och förlorat en match.

Det var Linköping som började den första halvleken bäst och pressade Örebro rejält och fick många halvchanser. Örebro jobbade sig dock sakta in i matchen och började få till några anfall. Även om Örebro började komma upp lite fler gånger så var det fortfarande Linköping som förde spelet och känslan var att de närmade sig ett mål när det återstod tio minuter av halvleken. Linköping skapade flera hörnor men ändå inte några riktiga farligheter samtidigt som Örebro åter hade svårt att lösa pressen. Det blev dock inte några mål i den första halvleken 0-0.

I den andra halvleken fortsatte Linköping att pressa högt men Örebro hade hittat lite fler nycklar och lyckades att ta sig ur den oftare, Örebro lyckades nu även skapa lite längre anfall och befann sig betydligt oftare på Linköpings planhalva. Spelet var nu ganska jämnt och lagen bytte chanser fram till den 80 minuten då Linköping kunde ta ledningen 1-0. Örebro försökte forcera men Linköping blev för svåra och Linköping vann med 1-0.

Linköping var det starkare laget denna kväll som orkade hålla sin höga press och höga försvar under hela matchen. Örebro såg i början av andra halvlek ut som om man hittat nycklar för att låsa upp Linköpingspressen men hemmalaget lyckades stänga till luckorna och vann rättvist. Nu får Örebro ta sig en funderare på hur man skall lösa ett sådant presspel inför kommande matcher. Det positiva från dagens match måste ändå vara försvarsspelet där det kändes som om positionerna satt bra för Örebro.

Nästa match spelar KIF Örebro på söndag den 8 maj hemma på Behrn Arena mot IFK Kalmar.

Matchen slutade Linköping FC 1 – KIF Örebro 0.