KIF Örebro tog ett poäng mot Rosengård

By on 25 juni, 2023

Under söndagen tog KIF Örebro emot FC Rosengård hemma på Behrn Arena för den 15 omgången av Damallsvenskan 2023.

Örebro som förlorade senast borta mot Hammarby och låg inför matchen på en negativ kvalplats, och var i desperat behov av poäng. Rosengård å andra sidan hade inte förlorat på sina elva senaste matcher och jagade poäng för att komma ikapp den absoluta toppen.

Den första halvleken började med en hög press från Rosengård och redan i den tionde minuten kunde bortalaget ta ledningen 0-1. Rosengård fortsatte dominera fram till vattenpausen kom dock Örebro igen och började skapa chanser, men tyvärr lyckades man inte göra något mål trots några bra chanser. Första halvleken slutade 1-0 till Rosengård.

Den andra halvleken började bättre för Örebro än den första och man lyckade etablera spel på offensiv planhalva några gånger. Nu började Örebro producera farliga chanser, men man var tvungna att se upp för Rosengård var på hugget och skapade chanser när de fick möjlighet. I den 79 minuten kunde dock Örebro kvittera genom Heidi Kollanen efter att bollen räddats kvar i spel på mållinjen. Rosengård forcerade sedan för att ta tre poäng, men Örebros försvar höll emot och hemmalaget kunde rädda ett poäng.

En match där Örebro inte nödvändigtvis spelade bra men där laget trodde på möjligheten att få med sig poäng. En kämpa insats som måste kännas som en seger. Nu hoppas jag att laget kan ta med sig energin från vinsten till nästa match som är näst sista inför uppehållet.

Nästa match spelar KIF Örebro söndagen den 2 juli hemma mot Växjö DFF.

Matchfakta KIF Örebro vs FC Rosengård

• 10 minuten Mål Rosengård, Olivia Holdt 0-1.
  • 79 minuten Mål Örebro, Heidi Kollanen 1-1.