KIF Örebro vann första hemmamatchen sedan mars

By on 15 juni, 2023

Under torsdagen tog KIF Örebro emot IFK Norrköping på Behrn Arena för den 13 omgången av Damallsvenskan 2023.

Örebro hade inför matchen förlorar sina fyra senaste matcher och ville bryta trenden. Norrköping å andra sidan hade förlorar hela åtta matcher på raken och var även de ute efter tre poäng.

Den första halvleken började ganska jämnt spelmässigt men det var Örebro som hade de vassare chanserna. I den tionde minuten var det också Örebro som genom Maja Bodin tog ledningen 1-0. Spelet fortsatte efter målet att vara jämnt även om gästerna hade det svårt i den sista tredjedelen av sina anfall. Örebro fortsatte att vara laget med chanserna och det var betydligt mycket närmare 2-0 till hemmalaget än en kvittering. Första halvleken slutade 1-0 till Örebro.

Norrköping började den andra halvlek med ett helt annat fokus än i den första, men det skulle visa sig att man hade lika svårt att komma in i offensivt straffområde. Örebro ägnade stora delar av andra halvlek till försvarsspel. Men man gjorde det framgångsrikt och Örebro kunde ta den första trepoängaren på hemmaplan sedan 19 mars. Matchen slutade 1-0 till Örebro.

Örebro gjorde en bra match och då framför allt i första halvleken, dock såg försvarsspelet bra ut genom hela matchen och man nollade också Norrköping.

Nästa match spelar KIF Örebro den 19 juni då man möter Hammarby IF på bortaplan.

Matchfakta KIF Örebro vs IFK Norrköping

• 10 minuten Mål Örebro, Maja Bodin 1-0.