Klart för start för om- och tillbyggnad av Hammars skola

By on 27 augusti, 2022
Caroline Dieker (M), kommunstyrelsens ordförande och Peter Letskog, vd för ÅV-Bygg, har skrivit på kontrakt för om- och tillbyggnaden av Hammars skola.
Bild: Askersunds kommun

Nu är avtalet för om- och tillbyggnation av Hammars skola påskrivet och klart, det är företaget ÅV-Bygg som efter upphandling fått uppdraget att bygga om Hammars skola till en modern F-3-skola med förskola, fritidshem och mottagningskök.

Byggstart för projektet beräknas ske redan i september och enligt kommunstyrelsens ordförande Caroline Dieker (M) är det hög tid för Hammar att få en modern skola.

– Det här är något som det funnits ett stort behov av länge i Hammar och det känns jättebra att det äntligen är klart att dra i gång. Det här kommer skapa de goda förutsättningar som pedagogerna på Hammars skola förtjänar, säger Caroline Dieker.

Projektet innebär bland annat att förskolan, som idag finns i lokalen Lunnagården, flyttas in i den del av Hammars skola där slöjdsalar, bibliotek och kök finns idag. Dessutom kommer skollokalerna anpassas efter moderna krav på exempelvis belysning, akustik och lärmiljö

ÅV-Bygg är baserat i Askersunds kommun och för företagets vd Peter Letskog är uppdrag i hemkommunen viktiga.

– Det känns bra att kunna genomföra byggprojekt i den kommun där man själv bor och verkar. Att dessutom jobba åt kommunen innebär ju att alla invånare kan dra nytta av det vi gör och det tycker jag känns positivt. De flesta av våra anställda bor dessutom i Askersunds kommun och att de slipper långa resor till jobbet är positivt både ur ett hållbarhetsperspektiv och ett personalperspektiv, säger Peter Letskog.

Att Hammars skola nu permanent blir en F-3-skola är ett led i genomförandet av den nya skolorganisation som beslutades under 2021.

– Investeringen på Hammars skola ligger på 34 miljoner kronor och med den visar vi att vi tror på vår skolorganisation och är villiga att satsa långsiktigt även på våra F-3-skolor, säger Caroline Dieker.

Om- och tillbyggnationerna på Hammars skola beräknas vara klara under våren 2024.

Hammar
Örebronyheter

Källa Askersunds kommun

You must be logged in to post a comment Login