Klartecken för svenska laget att lämna Levi

Av på 20 november, 2020
Anna Swenn Larsson och det svenska alpina damlandslaget har fått klartecken från finska myndigheter att lämna sin karantän och resa hem till Sverige. Foto: SSF

Finska hälsomyndigheten och tävlingsorganisationen har gett klartecken för det svenska alpina damlandslaget att lämna karantänen i Levi och resa till Sverige. Landslagsledningen väntar på besked från svenska myndigheter för att laget under lördag ska kunna lämna Finland.

– Vi har haft en mycket bra dialog med den finska hälsomyndigheten och arrangörerna i Levi. Under eftermiddagen fick vi beskedet att lördag förmiddag är det okej för laget som sitter i karantän att resa hem till Sverige, säger alpin chef Tommy Eliasson Winter.

För att svenska laget skulle få tillstånd att resa hem, fick de presentera ett upplägg med dels hur själva transporten ska genomföras, men också en plan för att fortsätta karantänen på hemmaplan.

– Vi kommer att resa till Norrbotten och bo enskilt under den tid som vi ska vara i karantän. Exakt var vi tar vägen är just nu inte klart, vi har olika alternativ som vi jobbar med, säger landslagschef Lars Melin.

Men innan det svenska laget kan resa hem, behövs också ett klartecken från svenska myndigheter.

– Jag har sökt personer där sedan torsdag men inte fått någon kontakt. Jag hoppas kunna nå någon ansvarig i eftermiddag eller under kvällen. Det vore lite trist om det skulle fallera på att vi inte får respons från den svenska sidan, säger Tommy Eliasson Winter.

Parallellt med arbetet för att skapa möjligheter för det svenska laget att lämna Finland, planeras också karantänen i Sverige, tester på hemmaplan, samt en planering för hur verksamheten ska komma igång efter karantänen

– Först och främst ska alla som drabbats av smittan bli friska, sedan när tiden i karantän är över för alla ska vi tillbaka i verksamhet. Det är mycket kvar av den här säsongen, det kommer fler tävlingar längre fram, inte minst ett VM i Cortina, säger Tommy Eliasson Winter.

Sport | Skidor
Örebronyheter

Källa Svenska Skidförbundet

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in