KulturKraft bjuder in skolpersonal till Kulturutbudsdagen

By on 21 oktober, 2023
Bild: LindeKultur

Alla som arbetar med och för kultur för barn och unga i förskolan, skolan och gymnasiet i Örebro län hälsas välkommen till Kulturutbudsdagen onsdag 15 november på Kulturkvarteret i Örebro. Dagen är kostnadsfri, och alla vuxna erbjuds att ta med sig upp till tre barn/ungdomar.

Under Kulturutbudsdagen får man ta del av KulturKrafts utbud för 2024 med ett helt smörgåsbord av professionella workshops, föreställningar eller aktiviteter inom konstområden som teater, dans, bild och form, slöjd, kulturarv, musik och litteratur för barn och unga mellan 3-19 år.

Utbudet innehåller bokningsbara aktiviteter och upplevelser inom konstområden som bild och form, dans, film, kulturarv, litteratur, musik, nycirkus, slöjd (hård och textil) och teater. Utbudet består av utvalda professionella fria aktörer inom och utanför länet samt institutioner och besöksmål i Örebro län. Alla erbjuder kulturaktiviteter som får barn att växa, både som individer och grupp.

Kulturutbudsdagen är ett årligt evenemang som vänder sig till dig som är lärare, förskollärare, rektor, bibliotekarie, kultursekreterare, samordnare, kulturombud eller på annat sätt arbetar med kultur för barn och unga i förskolan, skolan och gymnasiet.

Dagen arrangeras av Nätverket för Regional Kulturutveckling i samarbete med Region Örebro län och Örebro kommun.

Alla barn har rätt att få skapa och uppleva kultur i en tillåtande atmosfär utifrån egen förmåga. Därför tog Region Örebro län fram modellen ”KulturKraft – för varenda unge”. Hösten 2023 kommer en översyn av KulturKrafts-modellen att göras för att se på vilket sätt modellen kan utvecklas och förbättras.

Vilka åtgärder översynen kan resultera i kommer att meddelas i december 2023.

Anmälan ska ske senast 30 oktober.

För mer information om och anmälan till Kulturutbudsdagen – www.kulturkraftorebrolan.se/sv/kulturutbudsdagen/

Läs mer om kulturaktiviteter som erbjuds – www.kulturkraftorebrolan.se/sv/kulturaktiviteter/

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login