Kulturskolans musikteater ”Ren Aska” – en resa genom två världar

By on 13 oktober, 2021

Lördag 23 oktober (kl 16:00 och 18:30) samt söndag 24 oktober (kl 16:00) bjuder Kulturskolan Garnalia in allmänheten till en fängslande resa genom två världar i musikteatern ”Ren Aska”. Det är gratis inträde – men biljetter måste beställas i förväg genom mail till kulturskolan@lindesberg.se.

Efter två inställda premiärer (på grund av pandemin) är det dags för ”Ren Aska” – en musikteater av och med Kulturskolan Garnalias musik-, teater-, dans-, sång-, körelever.

”Först skulle den haft premiär i februari, sedan sköt vi upp den till april, som nu blivit oktober. Några av eleverna har hunnit ta studenten, några har trillat ifrån och några har tillkommit – men huvuddelen av ensemblen är kvar”, förklarar Stefan Jansson – teaterpedagog på Kulturskolan Garnalia som är både regissör och projektledare för ”Ren Aska”.

Sammanlagt medverkar ett 50-tal kulturskoleelever i musikteaterföreställningen som leds av åtta pedagoger från kulturskolan. ”Ren Aska” får totalt fem föreställningar – två för skolelever och tre offentliga. Antalet publikplatser är begränsat för att alla ska känna sig trygga. Biljetter som är gratis beställer man genom att skicka ett mail till kulturskolan@lindesberg.se och där anger namn, vilken av föreställningarna man önskar gå på samt hur många biljetter man önskar.

”Hoppas alla tar chansen att uppleva våra fantastiska ungdomar och deras ambitiösa och vackra föreställning. Ungdomarna svarar för all musik, dansar, sjunger och skådespelar – och det är just den blandningen som gör hela anrättningen så fantastisk.”, hälsar Stefan Jansson.

Bilder från repetitionen av ”Ren Aska” – av och med Kulturskolan Garnalias musik-, teater-, dans-, sång-, körelever:

 

 

Foto: Klas Friman

”I en avlägsen dimension bortom både tid och rum lever människor i två skilda världar:

Den ena världen är en till synes perfekt tillvaro för alla som bor där – det är rent och snyggt överallt, folk skrattar och ser glada ut var man än går. Men det är ändå något som skaver, något som inte är riktigt äkta.

Den andra världen är rena motsatsen – det luktar illa av sopor, det är ständigt mörkt, det regnar ofta, och irrande människor rör sig hit och dit, de fryser och de går hungriga dagar i sträck. Men värmen och gemenskapen är det inget fel på.”

Kultur | Örebro län Lindesberg
Örebronyheter

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login