Kumla IBK värvar från GS86

By on 20 maj, 2023
Liv Johansson och Linnéa Öhrman förstärker Kumla IBK från GS86, från Forshaga inför kommande säsong.
Bild: Kumla IBK

Nu är silly season I full gång, och Kumla IBK presenterar spelare inför nästa säsong.

Kumla IBK som kvalade mot allsvenskan förra säsongen, utan att lyckas kliva tillbakaupp till Allsvenskan, jobbar vidare med att stärka truppen i Div 1 och siktar på nytt kval uppåt.

Nu är det två spelare som kommer från det lag i serien som tog klivet upp till Allsvenskan, GS86, som ansluter till Kumla IBK inför kommande säsong. 

När studier i Örebro är aktuella så väljer två tongivande spelare, forward Liv Johansson och backen Linnéa Öhrman, i det numera allsvenska laget GS86 att fortsätta karriärerna i Kumla IBK, det är efter en bra dialog mellan föreningarna för att få bästa utvecklingen för spelarna. 

Det är två spelare som kommer passa bra in i truppen och när tränare Andreas Nordh får ge sina kommentarer till spelarna:

– Det är en löpstark forward med bra spelsinne som Liv Johansson har, hon kommer passa perfekt in i kumlas sätt att spela innebandy. Liv gjorde bland annat två mål mot oss när vi förlorade hemma med 0-5, vilket visar hennes styrkor framför mål.

– Linnéa är en av serien absolut bästa backar! En riktigt spelande högerback med bra blick och fina offensiva egenskaper .

Extra kul att Linnea väljer oss eftersom hon var hårt uppvaktad av toppkonkurrenter i serien säger tränare Andreas Nordh om nyförvärven.

Sport | Kumla
Örebronyheter

Källa: Kumla IBK

You must be logged in to post a comment Login