Kumla kommun söker avlösare eller ledsagare

By on 1 december, 2022
Arkivbild

Nu söker Kumla kommun dig som vill ge tid och omtanke till någon som behöver extra stöd i vardagen.

….
 
Avlösare

Avlösarservice i hemmet enligt LSS är avsedd för att göra det möjligt för anhöriga att få avkoppling och uträtta sysslor utanför hemmet. Avlösarservice utförs i brukarens hem.

Insatsen avlösarservice i hemmet enligt 9 § 5 LSS är avsedd för att göra det möjligt för anhöriga att få avkoppling och uträtta sysslor utanför hemmet.

Avlösarservice utförs ett antal timmar i månaden och kan fördelas vid flera tillfällen beroende på vilket behov som finns hos familjen.

….

Ledsagare

Ledsagarservice enligt LSS syftar till att möjliggöra deltagande i kultur- och fritidsaktiviteter och bryta isoleringen. Ledsagaren är med som ett stöd på aktiviteter.

Ledsagarservice utförs ett antal timmar i månaden och kan fördelas vid flera tillfällen beroende på brukarens intressen och behov.

….

Är du intresserad?

Kumla kommun hoppas att man känner sig intresserad och nyfiken på uppdraget som avlösare eller ledsagare! Av erfarenhet vet man att många tycker att de har ett väldigt roligt uppdrag och upplever att de gör något meningsfullt tillsammans med en person som har andra förutsättningar än de själva.

Fyll i en intresseanmälan genom att starta e-tjänsten!

Anmäl intresse här:

Anmäla intresse för att bli ledsagare eller avlösare i Kumla kommun Länk till annan webbplats – etjanst.kumla.se/oversikt/overview/691

När man har gjort en intresseanmälan kommer Kumla kommun att skicka ett frågeformulär till er där man får besvara ytterligare tio frågor. Därefter blir man kontaktad om handläggaren för utförandet tror att man matchar med någon brukares önskemål.

Kumla
Örebronyheter

Källa Kumla kommun

You must be logged in to post a comment Login