Länet | Förlängd ansökningstid till Allmän linje på Kävesta folkhögskola

By on 30 maj, 2016

Den som vill läsa in gymnasiet i en vacker folkhögskolemiljö får utökad möjlighet att ansöka till Allmän linje på Kävesta folkhögskola. Ansökningstiden förlängs till den 9 juni.

På Allmän linje finns det platser kvar för den som är klar med grundskolan år 1 – 9, men saknar fullständigt gymnasiebetyg.

Genom studier på Allmän linje kan man på mellan 1 och 3 år nå behörigheter för högre studier och få ett kvitto på uppnådd gymnasiekompetens. Folkhögskolestudier är till för vuxna och fokuserar på diskussioner, redovisningar och praktiska övningar.

Kursdeltagare berättar
Vi har en bra dialog med lärarna och får mycket positiv feedback. Det gör att jag känner mig stolt över vad jag åstadkommit istället för att jämföra mig med andra. – Elin

För mig var det viktigt att ingå i en gemenskap. Jag ville träffa andra människor som var i samma situation som mig, som jag kunde byta erfarenheter med. – Pelle

På Kävesta lärde jag mig att ta för mig. Tidigare var jag inte bekväm med att prata inför folk. Men det gör man hela tiden på Kävesta och det innebar en stor personlig utveckling för mig. – Bishaaro

Ansök senast 9 juni
Ansökningstiden är förlängd till 9 juni och sökande kommer att antas löpande. Lättas ansöker man via Kävesta folkhögskolas hemsida www.kavesta.fhsk.se. Skolan kommer att kontakta sökande så snart som möjligt.

Länet
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login