Längdlandslaget stannar i Sverige i höst

By on 14 augusti, 2020
Foto: Lukas Johansson/SSF

En fin vecka i Torsby är genomförd, där A-landslaget och Team BAUHAUS fått fin träning i både löparskorna, i skidtunneln och på rullskidorna uppför Torsbys alla fina höjder. Och fler dagar i Torsby kommer det att bli då landslagsledningen idag meddelar att höstens utlandsläger istället kommer ske i Sverige. 

I vanliga fall har landslaget rest till Frankrike i slutet på augusti och haft ett långt läger tillsammans. Så blir inte fallet i år berättar landslagschefen. 

– Med tanke på världsläget och den pandemi som fortsätter växa i många länder, anser vi tillsammans med det medicinska teamets kunskap och erfarenhet, att vi ska ta vårt ansvar och stanna i Sverige under hösten, säger Anders Byström och fortsätter.

– Riskerna med att resa till Frankrike/Italien i höst värderas som för stora jämfört med vinsterna. Det gäller till exempel ökad smittspridning, risken att bli sjuk i Covid-19, att hamna i karantänsituationer eller lägen där vi inte kan resa hem som vi önskar.

Men det kommer inte som någon chock. Landslaget har hela tiden varit beredda på att ta till plan B. Nu väntar alltså istället läger på i på hemmaplan på orter där åkarna kan garanteras en hög kvalité på träningsmiljön, vilket alla lagets avtalsorter besitter enligt Byström.

– Vi har grymma träningsanläggningar här hemma i Sverige på våra avtalsorter så jag är inte orolig att träningen ska påverkas negativt, säger han.

Landslaget åker till Trollhättan 24:e augusti för att ha läger i samband med rullskidtävlingarna i Alliansloppet Action Week (27:e och 28:e). Tävlingarna kommer sändas i SVT 1. Efter tävlingarna kommer laget bege sig till Torsby ytterligare några dagar. Senare i september väntar nästa läger i Sollefteå.

Sport | Skidor
Örebronyheter

Källa: Svenska Skidförbundet

You must be logged in to post a comment Login