Långresa på Göta kanal alltmer populärt

By on 13 mars, 2023
Det historiska fartyget M/S Wilhelm Tham byggd 1912.
Foto: Gota-Kanal Foto_ Almerängfoto

Stromma fortsätter att ha ett kraftigt bokningstryck efter pandemin, många utländska turister står i kö efter att få uppleva Sverige och speciellt Göta kanal. Uppmärksamhet i TV och film kan ha bidragit till intresset.

Göta kanal har alltid varit en populär sightseeingtur för den utländska marknaden. Inför säsongen märks det framför allt på de längre resorna, 4-6 dagarsturer, där andelen utländska gäster är störst. Särskilt högt är trycket att få åka längs med Göta kanal bland de tyska turisterna.

– Vi har en bra och kvalitativ produkt som lockar gäster från hela världen. Tyskarna har alltid varit en relativt stor målgrupp och nu har den tyska marknaden fått en extra injektion. Det har skett med hjälp av en dokumentärfilm om Göta kanal. Den sändes första gången för ett par år sedan och nu har den repriserats. Den charmar tyskarna rejält, säger Peter Henricson, Sverigechef på Stromma som äger Göta kanal-bolaget.

Nytt för i år är dock att även svenskarna bokar de längre resorna.

– Det är alltid roligt när vi ser att turister vill tillbringa längre tid på våra resor. Den svaga kronan förstärker viljan att semestra här hemma, säger Peter Henricson.

Nöje | Sverige
Örebronyheter

Källa: Stromma

You must be logged in to post a comment Login