Lars Volden hjälte när BIK Karlskoga vann

By on 3 mars, 2023

Under fredagen tog BIK Karlskoga emot AIK hemma i Nobelhallen för den 50 omgången av Hockeyallsvenskan 2022/2023.

Karlskoga kom till match efter förlust senast mot Djurgården och tre raka förluster. AIK å andra sidan kom från en 7-1 vinst mot Västervik.

Det blev tumult direkt i starten av den första perioden vilket resulterade två matchstraff ett för vardera laget efter ett ordentligt slagsmål. Perioden fortsatte grinigt med flera utvisningar och det var först i sen 19 minuten som David Lilja kunde ge Karlskoga ledningen med 1-0.

Karlskoga kom verkligen inte ut bra i den andra perioden och tvingades ta time out redan i den 22 minuten. Efter timeouten blev hemmalagets spel något bättre men det var fortfarande AIK som hade spelövertaget. Karlskoga lyckades dock freda sig och mot slutet av perioden började man få ordning på sitt spel igen.  Andra perioden slutade 0-0.

Även i den tredje perioden var det AIK som hade den största delen av spelet, även om Karlskoga kom upp i inte ofarliga kontringar. Men när Karlskoga i den 53 minuten spela boxplay så gick AIK bort sig och Gustav Willman Borvik kunde sätta 2-0 i nummerärt underläge. AIK forcerade nu för en kvittering, men när man mot slutet tog ut målvakten kunde Jesper Kokkonen slå spiken i kistan och göra 3-0 i tomt mål. Matchen slutade 3-0 till Karlskoga.

Det är intressant att se ett lag bli helt utspelat och sedan vinna med 3-0. I den första perioden gjorde Karlskoga en godkänd insats tycker jag, men vi vet ju att när matchen är som grinigast så är Karlskoga som bäst. Till den andra perioden hade AIK skakat av sig grinigheten och dominerade spelet totalt, Karlskoga lyckas ändå prestera ett ganska bra försvarsspel men den som höll laget kvar i matchen var Lars Volden som var en vägg i målet denna kväll. AIK fortsatte dominera spelet även i tredje perioden, men när Karlskoga gjorde mål i boxplay så föll mycket för bortalaget. Karlskoga fick till spelet bättre, mycket beroende på AIKs desperation. Men när Jesper Kokkonen satte 3-0 i tomt mål så var det klart. Det ända jag kan säga om matchen för Karlskogas räkning är dålig prestation bra resultat, detta gäller dock inte för Volden som hade en utmärkt insats som räddade Karlskoga.

Karlskoga är nu klara för slutspel då de som sämst kan hamna på en sjätte plats.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på onsdag den 8 mars hemma i Nobelhallen mot Kristianstads IK.

Matchfakta BIK Karlskoga vs AIK

• 00.08 utvisning Karlskoga, 5 + 20 minuter Johan Larsson Fighting.
  • 00.08 utvisning AIK, 5+ 20 minuter William Ignberg Nilsson Fighting.
  • 02.17 utvisning AIK, två minuter Renars Krastenbergs Tripping.
  • 05.26 utvisning Karlskoga, två minuter David Lindqvist Interference on the goalkeeper.
  • 11.58 utvisning AIK, två minuter Oskar Magnusson Unsportsmanlike Conduct.
  • 11.58 utvisning Karlskoga, två minuter David Lindqvist Unsportsmanlike Conduct.
  • 12.41 utvisning AIK, två minuter Thimo Nickl Hooking.
  • 18.01 mål Karlskoga, David Lilja 1-0.

Första perioden slutade 1-0 till Karlskoga