Ledig tjänst i Ankeborg – nu tar barnen över Kalle Anka & C:o

Av på 17 februari, 2021

Nu kan alla seriefans dröm bli verklighet. Den an(k)rika serietidningen Kalle Anka & C:o letar nämligen efter en gästreda(n)ktör som får chansen att ta över redaktörsskapet i ett kommande nummer.

För att söka tjänsten som gästredaktör för Kalle Anka & C:o ska man skicka in en idé till en 1-sidig Kalle Anka-serie. Man kan skicka in en teckning eller text, eller både och. Det är upp till läsarna och redaktionen kommer att titta på alla bidrag.

Vinnande idé kommer sedan att tecknas upp av en professionell serietecknare och gästredaktören får vara med i alla produktionssteg – från synopsis och manus till teckningar, färgläggning och textsättning.

Men det stannar inte där. Gästredaktören kommer även att få vara med och bestämma över innehållet i tidningen, t.ex. välja ut vilka vitsar som ska vara med. Sist men inte minst, så kommer vinnaren även att medverka på omslaget.

– Det är första gången vi låter barnen ta över tidningen på det här sättet och vi ser fram emot att få se vad barnen har för idéer och tankar, säger Anna Bergström, projektledare för Kalle Anka & C:o.

Tips: så skapar proffsen en Kalle-historia!

  1. Läs en massa Kalle Anka-serier för att få inspiration och idéer!
  2. Skriv sedan en liten summering av handlingen, en så kallad synopsis. Tänk på att alla ankeborgare har olika personligheter, så fundera över hur de olika figurerna skulle reagera i olika situationer.
  3. Efter det skrivs ett manus. Manuset beskriver vad som händer i varje ruta och vad figurerna ska säga.
  4. En del skissar upp sitt manus lite mer detaljerat så att tecknaren vet exakt hur författaren har tänkt.
  5. Sen rentecknas serien av en proffstecknare. Till sist tuschas och färgläggs teckningarna och texten läggs in i pratbubblorna.

Den ovanliga jobbannonsen publiceras i Kalle Anka & C:o nummer 7/8 som kom ut i butik den 16 februari, alla an(k)sökningar måste ank-omma till reda(n)ktionen innan den 8 mars 2021.

Nöje | Regionalt
Örebronyheter

Källa Story House Egmont

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in