Leksands IF blev för stora för Örebro HK

By on 16 oktober, 2021

Under lördagen åkte Örebro HK till Leksand för att ta sig an Leksands IF i den 10 omgången av SHL 2021/2022.

Efter vinsten senast mot Timrå kom Örebro till match med två vinster på raken så nu gällde det att rida på vågen. Leksand å andra sidan kom från två raka förluster och var sugna på att vända trenden.

Örebro började matchen bäst och pressade Leksand i perioder men Kaskisuo storspelade i Leksands målet och kunde hålla hemmalaget kvar i matchen. Leksand presterade över huvud taget inte särskiljt mycket framåt. Perioden slutade 0-0.

Den andra perioden bjöd på ett lite roligare spel där Örebro pressade Leksand i de tio första minutrarna, men Leksand kom tillbaks och kunde i den 13 minuten ta ledningen genom Patrik Norén. Efter målet jobbade Örebro hårt för en kvittering men lyckades inte göra mål. Leksand vann perioden med 1-0.

Örebro började den tredje perioden i nummerärt överläge men lyckades inte utnyttja detta. Efter inledningen så var det Leksand som gällde och man lyckades i den 14 minuten utöka ledningen när Patrik Norén gjorde sitt andra mål. Örebro försökte efter målet kraftsamla för en kvittering men det fanns inte mycket som lyckades för bortalaget och skottsiffrorna 14-2 till Leksand säger en hel del om hur perioden såg ut.

Denna match höll Örebro i nästan en och en halv period, men när allt skall avgöras så håller man inte, dessutom kvarstår problemet med att få in pucken i mål. Det finns alltså en hel del att jobba på i laget och jag hoppas att man kan skrapa i hop de poäng man kan innan man rett ut detta.

Örebro HK spelar näst match på Tisdag den 19 Oktober mot IK Oskarshamn hemma i Behrn Arena.

Första perioden 12 minuten utvisning Leksand, två minuter Justin Kloos Holding. Powerplay Örebro, inget resultat.

Första perioden slutade 0-0
Skottstatistik första perioden Leksands IF 6 – Örebro HK 14

Andra perioden sjätte minuten utvisning Leksand, Matt Caito Tripping. Powerplay Örebro, inget resultat. 12 minuten straff Örebro, Rodrigo Abols missade. 13 minuten mål Leksand, Patrik Norén satte 1-0. 17 minuten utvisning Örebro, två minuter Stefan Warg Holding. Powerplay Leksand, inget resultat. 20 minuten utvisning Leksand, två minuter Patrik Zackrisson Charging. Powerplay Örebro 20 sekunder, inget resultat.

Andra perioden slutade 1-0 till leksand
Skottstatistik andra perioden Leksands IF 18 – Örebro HK x10

Tredje perioden Powerplay Örebro 1:40, inget resultat. Fjärde minuten utvisning Örebro, två minuter Robin Kovacs Holding. Powerplay Leksand ,inget resultat. Tionde minuten utvisning Örebro, två minuter Rasmus Rissanen Tripping. Powerplay Leksand, inget resultat. 14 minuten mål Leksand, Patrik Norén satte 2-0. 20 minuten utvisning Örebro,

Tredje perioden slutade 1-0 till Leksand