Linde energis kunder bland de nöjdaste i landet

Av på 27 april, 2021
Fredrik Klingvall visar upp intyget på att Linde energis kunder är bland de nöjdaste i landet. Foto: Linde energi

Vartannat år genomför kommunägda Linde energi en gedigen kundundersökning och årets resultat visar att bolaget hamnar på andra plats i landet, bland jämförbara energibolag. Linde energi klättrar därmed en placering från 2019-års kundundersökning, förbättrar sitt totala nöjd kund index (NKI) med flera poäng och visar att den lokala närvaron i hög grad bidrar till att bygga långsiktiga relationer.

– Först och främst vill vi tacka alla kunder som tog sig tid att delta i undersökningen. Vi är oerhört ödmjuka inför det fina resultatet och att vi återigen lyckas förbättra våra resultat och vårt totala NKI-värde. Utan våra fantastiska kunder skulle vi helt enkelt inte finnas. Det här är ett kvitto på att vi lyckas i våra satsningar, att vi lever upp till kundernas förväntningar och att de ger oss ett existensberättigande, säger Jens Isemo, vd på Linde energi.

I årets kundundersökning summerar Linde energi ett NKI-värde på 82,49 (skala 1-100). År 2019 var det resultatet 80,67. Det innebär inte bara att Linde energi förbättrar sina resultat, utan även att bolaget klättrar från tredje till andra plats, bland jämförbara energibolag i Sverige. Index i hela landet ligger på 76,7. Även resultatet i spontan uppfattning innebär ett skutt uppåt på skalan för Linde energi, från 4,40 år 2019 till 4,42 i år (skala 1-5).

– Vi får väldigt mycket konstruktiv kritik genom våra kundundersökningar. Inte bara ros, utan även en del ris. Sammanlagt fick vi tusentals kommentarer och synpunkter i årets undersökning, vilket är en form av rekord. Det ger oss massor av värdefulla insikter och bidrar till att vi kan fortsätta utvecklas, fortsätter Jens Isemo.

Totalt uppger 91 procent av kunderna att Linde energi lever upp till att vara ett riktigt bra energibolag. När kunderna ombeds beskriva Linde energi med ett ord återkommer omdömen som hållbara, innovativa, kreativa, pålitliga, hjälpsamma och – inte minst – lokala.

– Vi ser framför allt att vår lokala närvaro, vår personliga service och att vi har en hög leveranssäkerhet är sådant som skiljer oss från andra energibolag och som uppskattas av våra kunder. Vårt långsiktiga och målmedvetna fokus på hållbarhet och att vi tar ansvar för framtidens Bergslagen är ytterligare framgångsfaktorer som bidrar till att hela bygden kan leva och utvecklas, inflikar Fredrik Klingvall, kommunikationsansvarig på Linde energi.

Linde energis samarbetspartner för marknadsundersökningar är Supportföretaget TMJ Group AB, som samarbetar med ett 80-tal energibolag i Sverige.

Länet
Örebronyheter

Källa Linde energi

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in