LindeKultur – den ledande nyhetskanalen för kulturlivet i Lindesberg

Av på 1 juli, 2021
Arkivbild

Nyhetskanalen LindeKultur fortsätter att vara den ledande nyhets- och informationskanalen för kulturlivet i Lindesbergs kommun. Antalet sidvisningar under första halvåret 2021 var 157.648 – en ökning med 970 jämfört med samma period 2020. Med 157.648 sidvisningar hade LindeKultur i genomsnitt 871 sidvisningar per dag under första halvåret 2021.

Nyhetskanalen LindeKultur fortsätter samtidigt att sprida kännedom om kulturlivet i Lindesberg långt utanför kommungränsen. Merparten av alla sidvisningar görs av besökare på orter utanför Lindesbergs kommun – över hela Sverige men också en del från utlandet (se kartorna nedan med geografisk spridning av de senaste sidvisningarna):

 

Lindesberg ligger i topp med Stockholm som tvåa.

Malmö ligger på tredje plats och Göteborg på fjärde.

Lindekultur når ut till läsare över hela världen 

En förklaring till denna geografiska spridning är att LindeKultur publiceras på Mynewsdesk som är Nordens ledande plattform för digital PR. Över 5.000 varumärken – bland annat Örebro Teater, Örebro läns museum, Nora kommun, Bergslagens Sparbank, Linde energi och LIBO – använder sina nyhetsrum på Mynewsdesk för att publicera och distribuera sina pressmeddelanden och nyheter.

Tanken med Mynewsdesk är att nå ut med pressmeddelanden och nyheter för publicering i andra mediekanaler. Lindekultur har valt en annan strategi – att nå ut till läsarna direkt utan att gå via andra mediekanaler.

Antal sidvisningar per dag under första halvåret 2021.

Med allt fler läsare blir nyhetskanalen LindeKultur samtidigt allt starkare som ”kulturens röst” när det gäller att bevaka och följa upp kulturpolitiska frågor i Lindesbergs kommun.

När orter och intressen hamnar i ”medieskugga” eller ”vita fläckar på nyhetskartan” ökar behovet av och möjligheterna för lokala medier i nya former. Som nyhets- och informationskanal för kulturlivet i Lindesbergs kommun är LindeKultur ett exempel på denna trend på en mediemarknad i snabb och omvälvande förändring.

Länet
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in