Lindesbergs Filmstudio: Höstterminens filmprogram

By on 14 augusti, 2022
Foto: LindeKultur

Lindesbergs Filmstudio presenterar åtta filmer på Lindesbergs Bio i Folkets Hus under höstterminen 2022: CODA (30 augusti), Drive My Car (15 September), Murina (27 september), Dödgrävarens hustru (13 oktober), Minari (25 oktober), Luzzu (10 november), Grandmother (22 November) och 70 är bara en siffra (8 december).

Lindesbergs Filmstudio är en del av Sveriges Förenade Filmstudios (SFF). Grundupplägget i filmstudiorörelsen är film i föreningsform vilket innebär att man måste vara medlem för att se Filmstudions filmutbud.

Ett medlemskap kostar hösten 2022 för vuxen 300 kronor. Det ger tillträde till 7 filmstudiofilmer + 1 finsk extrafilm. Filmstudion bjuder också på kaffe och kaka. Medlemmar i Kommunens fritidsförening betalar 250 kr. Ungdom t o m 25 år betalar 160 kronor.

”Kostnaden har varit oförändrad under sex år men på grund av något höjda kostnader går vi nu tillbaka till vår ursprungliga medlemsavgift”, förklarar Mats Ericsson – ordförande i Lindesbergs Filmstudio.

För mer information och köp av filmkort/medlemsskap i Lindesbergs Filmstudio: https://lindesberg.filmstudio.se/medlem

Filmhelg 15-16 oktober i Stockholm: Film om film: Den 15 – 16 oktober på Filmhuset i Stockholm är det äntligen dags för en filmhelg igen. Den första på mer än två år och vad passar då bättre än att låta fokus gå lite extra mot det vi älskar: film! Det blir helt enkelt film om film. Mer information om program och anmälning kommer inom kort på filmstudio.se >>

Lindesbergs Filmstudios program hösten2022:

Tisdag 30 augusti kl 19:00: CODA


 

Sjuttonåriga Ruby (Emilia Jones) är den enda hörande medlemmen i en döv familj – en CODA, ett barn till döva vuxna (Children of Deaf Adults). Hennes liv kretsar kring att fungera som tolk för sina föräldrar och arbeta på familjens fiskebåt varje dag före skolan med sin far och storebror . Men när Ruby går med i gymnasiets körklubb upptäcker hon att hon älskar att sjunga och snart har hon en duettpartner i skolkamraten Miles. Uppmuntrad av hennes entusiastiska och kärleksfulla körledare ansöker hon till en prestigefylld musikskola. Men Ruby känner sig sliten mellan de skyldigheter hon känner för sin familj och strävan efter sina egna drömmar.

Torsdag 15 september kl. 18:00: Drive My Car

Obs. Ändrad starttid för denna film. Filmen är tre timmar + en paus där det serveras tilltugg.


 

Teaterregisssören och skådespelaren Yasuke Kafuku (Hidetoshi Nishijima) har ett passionerat förhållande med sin fru sedan 20 år, manusförfattaren Oto (Reika Krishima). De bollar idéer när de älskar och under bilresor. För paret är deras fordon en scen och inte bara ett transportmedel. Men även till synes harmoniska förhållanden kan ha oanade komplikationer. Dessa och andra oväntade, oönskade vändningar i tillvaron är språngbräda för Ryûsuke Hamaguchis senaste kontemplativa och lågmält känslosamma road movie.

Tisdag 27 september kl. 19:00: Murina


 

Den kroatiska kusten med det azurblå adriatiska havet och vita sandstränder är ett paradis för många. Men tonåringen Julija ser det som ett fängelse hon vill fly från. Hennes tillvaro styrs i stort och smått av den despotiske fadern Ante som väntar sig lydnad och upprätthållandet av en lycklig fasad från såväl dottern som frun Nela. När faderns gamle vän, den charmige miljonären Javier, kommer på besök blir han fokus för olika planer och önskningar från familjen. Ante vill inspirera honom att investera pengar i ett projekt som kommer göra kustägorna ännu mer åtråvärda för turister. Nela återupptar den ungdomsflört de tidigare haft. Och Julija ser i Javier en möjlig flyktväg från sin instängda tillvaro. Spänningen stiger under den heta solen.

Torsdag 13 oktober kl. 19:00: Dödgrävarens hustru


 

Guled står utanför sjukhuset och inväntar ambulanserna. Har han tur har någon avlidit och Guled och de andra dödgrävarna kan tjäna lite pengar. Inget roligt jobb, men de har varandra. Guled har också Nasra, hustrun som han avgudar. Men Nasra är döende och i behov av en njurtransplantation som de absolut inte har råd med. Det finns en lösning, men det vill Nasra inte höra talas om. Istället väljer hon att njuta av varje minut hon har kvar i livet. För Guled däremot finns inga gränser för vad han kan göra för att rädda sin hustru.

Tisdag 25 oktober kl. 19:00: Minari


 

Jacob och Monica lämnade Korea för möjligheternas land USA, och har tillbringat några motiga år i Kalifornien där barnen Anne och David tillkommit. Nu går familjens flyttlass till Arkansas landsbygd, där Jacob vill försöka sig på att odla koreanska grönsaker. Monica gillar inte sin nya tillvaro i en sliten gammal villavagn, och ser fram emot att hennes mamma Soonja snart ska komma från Korea för att bo hos dem och hjälpa till med barnen. Det visar sig att rappkäftade Soonja med sina egenheter ibland är till mer besvär än hjälp, och sjuårige David tycker ofta mormor är pinsamt koreansk.

Torsdag 10 november kl. 19:00: Luzzu

Den nyblivne pappan Jesmark tvingas in i den maltesiska fiskeindustrins undre värld för att få livet att gå runt. Han kastas in i en samvetskonflikt när han bryter med det traditionella fisket han växt upp i.

Tisdag 22 november kl. 19:00: Grandmother


 

När Sam, en självdestruktiv tonåring, återvänder hem från internatskolan upptäcker han att hans gin-indränkta farmor har flyttat in. Båda är viljestarka och de blir osams allt som oftast. Men deras strider och galna äventyr gör att han kan omfamna livet igen, och hon kan möta sin egen dödlighet.

Torsdag 8 december kl. 19:00: 70 är bara en siffra / 70 on vain numero

I samarbete med Finska förvaltningsområdet i Lindesbergs kommun.


 

Seija är en artist. Alla älskar henne, men hon har väldigt svårt att släppa in människor i sitt liv. När hon en dag träffar en ung låtskrivare så inser hon att hon måste stiga ner från sin tron och ner till människorna – och dessutom uthärda följderna av detta.

…………….

Kultur | Örebro län
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

 

You must be logged in to post a comment Login