Lindesbergs Filmstudio visar japanska ”Sanna mödrar”

Av på 23 april, 2022

Torsdag 28 april kl 19:00 visar Lindesbergs Filmstudio vårterminens sjunde film – japanska ”Sanna mödrar” i regi av Naomi Kamase som gjorde flerfaldigt prisbelönade ”Under körsbärsträden”. 

Lindesbergs filmstudio är en förening som visar kvalitetsfilm på Lindesbergs Bio (Folkets Hus) – och nu efterlyser föreningen förslag på filmer till höstterminen.

Sanna mödrar: Japanskt drama från 2021. Efter en lång och fruktlös kamp för att bli gravid bestämmer sig Satoka och hennes man för att adoptera en pojke. Lyckan är total, men inte för evigt. Några år senare ringer telefonen. En kvinnoröst säger: ”Jag vill ha tillbaka mitt barn!” Hur frivilligt var det egentligen hon som tonåring lämnade bort sitt barn genom till synes idylliska adoptionsförmedlingen Baby Baton?

Fyrfaldiga Cannesvinnaren Naomi Kawase, Under körsbärsträden och Mot solnedgången, är tillbaka med en ny och rörande film. Genom stilfullt gestaltade tids- och perspektivskiften vrider och vänder denna känslosamma historia på den högaktuella problematiken runt adoptioner, barnlöshet och samhällets syn på mödraskap och kvinnors kroppar. Baserad på en roman av prisbelönta författaren Mizuki Tsujimura.

“Skimrande vacker” – Indiewire

“Känslostarka skådespelarinsatser” – LA Times

“Elegant och uppslukande berättelse” – Screen Daily

“De olika tidslinjerna är tydligt representerade” – Variety

“Ömsint och inkännande drama om moderskapets komplexitet” – The Guardian

“Man måste vara gjord av sten för att inte bli berörd av Sanna mödrar” – The New York Times

“Kommer ge den japanska regissören nya fans” – The Hollywood Reporter

Sanna mödrar:
Produktion:Japan, 2021
Regissör:Naomi Kawase
Medverkande:Hiromi Nagasaku, Arata Iura, Reo Sato, Aju Makita, Miyoko Asada, Hiroko Nakajima
Speltid:140 min

Sanna mödrar officiell svensk trailer

….

Tisdag 3 maj visar Lindesbergs Filmstudio vårterminens åttonde och sista film (som skulle ha visats redan i januari men fick skjutas upp på grund av pandemin) – Nomadland.

Föreslå filmer till höstterminens program

Varje medlem kan föreslå upp till tre filmer till nästa termins program. Styrelsen tittar på förslagen och väljer ut en kombination av filmer som kan passa ihop. Man kan föreslå gamla filmer och nya filmer. På filmstudio.se kan man söka i filmlistan på över 1.000 valbara filmer. Det kan hända att filmer som inte finns med på listan också kan visas. Maila ditt förslag till Mats Ericsson på booktraveller@live.se senast den 28 april.

Kultur | Lindesberg
Örebronyheter

Källa LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in