Lindesbergs Konstförening: Äntligen ställer vi ut igen

Av på 12 maj, 2021

Äntligen ställer vi ut igen! meddelar Lindesbergs Konstförening. Katarina Warrenstein ställer ut på Konstrummet i Lindesbergs stadsbibliotek 15 maj – 9 juni. Utställningen öppnar lördag 15 maj klockan 12 – 14 med konstnären själv på plats. I övrigt är utställningen öppen på de tider stadsbiblioteket är öppet för besök.

Skulptören Katarina Warrenstein har gått utbildning på Nyckelviksskolan i Stockholm 1978-79, samt skulpturlinjen på konstfack i 1979-84. Hon är född 1954 och bosatt och verksam i Stockholm och medlem i galleriet Studio 44, på Tjärhovsgatan på Söder, vilket drivs av konstnärer. Hon har haft ett flertal utställningar genom åren, och är representerad bland annat på Karolinska Institutet i Solna.

Hennes verk är ofta djupt personliga, hon använder sig ofta av föremål med just personlig laddning, vardagssaker, fragment av föremål som hon fogar samman i en anda av både lekfullhet och stort allvar. Det är ju så livet är, denna blandning av högt och lågt är det som utgör berättelserna om oss – det är barndomens minnen, det vuxna livets erfarenheter som blandas i oss och som vi bär med oss, liksom vi bär med oss en mängd föremål från hela vår levnad.

Kultur | Länet
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

 

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in