Lindeskolan i Lindesberg håller öppet hus inför gymnasieval

By on 1 december, 2021

Onsdag 8 december kl 18:00 – 20:30 håller Lindeskolan – gymnasieskolan i Lindesberg – öppet hus för elever som går i årskurs 9 och snart ska göra sitt gymnasieval och deras vårdnadshavare. Då finns möjlighet att träffa lärare och elever på Lindeskolan och få information om skolans 11 nationella program – däribland estetiska programmet.

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program, som ger både praktisk erfarenhet av att vara kreativ och en god grund för fortsatta studier. Programmet ger allmän behörighet till utbildningar på högskolor och universitet. 

Efter det estetiska programmet kan du vidareutbilda dig mot yrken såsom exempelvis designer, fotograf, musiker, ljudtekniker, producent eller annat inom kultur- och mediesektor. Programmet öppnar även för studier till jurist, lärare, psykolog, sjuksköterska eller socionom för att ta några exempel.

Programmet är en chans att förena det bästa ur två världar, att utveckla ditt kreativa skapande och samtidigt ge en god grund för vidare studier.

Estet-elever på turné i Lindeskolans mobila gymnasiemässa

För att marknadsföra Lindeskolan – gymnasieskolan i Lindesberg – har en mobil gymnasiemässa genomförts på högstadieskolor i Nora, Storå, Kopparberg, Lindbackaskolan och Frövi då elever på estetiska programmet svarade för en musik- och media-föreställning. Turnén avslutades med en föreställning för allmänheten i Lindeskolans aula.

Örebro län
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login