Linn Svahn hälsar att operationen har gått bra – nu ska jag kriga mig tillbaka

Av på 10 september, 2021

I onsdags morse opererades Linn Svahn för sin axelskada som hon ådrog sig på världscuptävlingen i Ulricehamn i vintras. Operationen gick bra och nu påbörjar Sveriges sprintstjärna kampen tillbaka.

– Det blev en rejäl operation vilket gör att jag är både trött och sliten, säger Linn Svahn, som tagit sig hem till Östersund.

Här och nu behöver jag vila, men jag är fast besluten om att jag ska kriga mig tillbaka och samtidigt förberedd på att det kan komma att ta tid. Jag vill också passa på att tacka för allt fint stöd jag fått och får, det värmer oerhört.

Per Pliggen Andersson, Medicinskt ansvarig för längdlandslaget förklarar:

– Operationen som gjordes på Linn Svahn visade sig vara helt nödvändig då det uppdagades att det var en mer omfattande skada än den arbetsdiagnos vi arbetade utifrån. Linns extrema träningsgrad har bidragit till att hon har haft en betydligt bättre funktion än man kan förvänta sig. Sett i det perspektivet är hennes insats på VM enastående. Som ansvarig läkare har jag ett ansvar för att denna skada inte upptäckts tidigare. Det är beklagligt.

Hur ser du på Linns väg framåt?

– Just nu är fokus på att på bästa möjliga sätt rehabilitera Linns axel. Det ligger en tydlig plan de kommande tre veckor, därefter görs en ny utvärdering och ny plan, avslutar Per Andersson.

Sport | Skidor
Örebronyheter

Källa: Svenska Skidförbundet

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in