Litteraturens lördag – länets största bokevenemang är tillbaka

By on 18 september, 2021

Poeten Arne Johnsson från Lindesberg är en av många medverkande på Litteraturens lördag som återigen arrangeras i Örebro – i år lördag 20 november och i nya Kulturkvarteret. Förra gången kom mer än 2.000 besökande under bokdagen

Nu är det klart att Litteraturens lördag återigen arrangeras i Örebro. ”Jag tror att den här dagen är efterlängtad, både av författarna och deras läsare”, säger Martin Dyfverman – ordförande i Samfundet Örebro stads- och länsbiblioteks vänner som är arrangör i samarbete med Stadsbiblioteket.

Den 20 november de helt nya lokalerna i Kulturkvarteret att fylls med länsförfattare och deras läsare. Största scenen kommer att förvandlas till en stor bokmässa, där författarna finns på plats vid sina bokbord som blir rekordmånga i år. En trappa upp blir det längre framträdanden inför publik varje timme av kända författare och på scenen i stora entréhallen intervjuas skribenterna på löpande band. Medverkande blir bland andra poeten Arne Johnsson från Lindesberg och flera andra författare från bergslags-kommunerna.

Allt äger rum i nya Stadsbiblioteket i Örebro som också erbjuder besökarna guidning i länslitteraturens hyllor. Allt som erbjuds är också gratis.

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login