Livekarusellen firar 15 år med musikfest

By on 22 september, 2022
Bild: Studiefrämjandet

Över 500 band och artister har fått möjlighet att stå på scenen under Livekarusellens 15 år i Örebro och Värmlands län, med över 200 arrangemang i ryggen tar arrangerande Studiefrämjandet sikte på framtiden. Livekarusellen firar 15 år med musikfest i Karlstad

– Lärande och utveckling har blivit ledorden för artisterna i Livekarusellen, men även för oss som arrangörer. Nyckeln till att vi fortfarande är attraktiva för dagens oetablerade artister är att vi aldrig varit nöjda och ständigt utvecklat konceptet, säger Tim Flinth som är en av karusellcheferna.

– Livekarusellen känns mer relevant än någonsin. Vi har genom åren lyckats bygga in så många fler moment än att bara spela live. Vi öppnar verkligen upp för samtal mellan artister från olika bakgrund, ålder, genrer och livssituation. För oss är det lika mycket ett folkbildande demokratiprojekt som en turné, säger Tim.

Sedan Livekarusellen startades i Örebro/Värmland, då under namnet Rockkarusellen, har konceptet breddats och utvecklats. Vad som från början var en tävling för rockband har i stället blivit en plantskola för oetablerade band och artister som under turnén får fokusera på att utvecklas, knyta nya kontakter, utveckla sin scenpersonlighet och få feedback från kompetenta personer inom branschen. Det har bland annat lett till en större åldersspridning, mer jämn könsfördelning och att fler musikgenrer attraheras av konceptet.

Livekarusellen är ett nationellt koncept som arrangeras i hela Sverige. Örebro/Värmland är det distrikt som växt sig störst i hela landet. Inte mindre än 35 band och artister deltar i årets turné, vilket är nästan en fördubbling jämfört med fjolåret då turnén var rejält stukad av pandemin. Lördag 24 september går startskottet, som kallas Katapulten, på UNO i Karlstad. Då spelar alla 35 akter under samma tak på 2 scener. Det blir en musikfest med hip-hop, rock, singer/songwriters, grunge, indiepop och massor av annat.

Efter Katapulten åker alla artister ut på turné med två scenframträdanden var på olika orter runt om i Värmland och Örebro. Målet med turnén är att alla deltagare blir bättre på scenen, känner större närvaro, träffar nya kompisar genom musiken och givetvis har kul på vägen.

Tusentals musiker har fått åka karusell under 15 år och många fler ska få komma ombord framöver.

Örebro/Karlstad
Örebronyheter

Källa Studiefrämjandet

You must be logged in to post a comment Login