Lokalt | Årets Idrottslärare 2015 kommer från Örebro

Av på 27 oktober, 2015

Svenska Idrottslärarföreningen delar varje år ut ett pris till Årets Idrottslärare som består av ett stipendium på 10 000 kronor. I år delar Alenka Horvat och Karin Hallin Ahlström vid Riksgymnasiet i Örebro på priset.

Priset Årets Idrottslärare går till Alenka Horvat och Karin Halllin Ahlström vid Riksgymnasiet, som är en del av Tullängsgymnasiet, i Örebro. Här går elever från hela Sverige som är döva, har en hörselnedsättning, kombinerad syn- och hörselnedsättning eller grav eller generell språkstörning. Undervisningen sker på talad svenska, teckenspråk, tecken som stöd och hörselteknik.
Vi är stolta och glada över våra elever och våra kollegor på Riksgymnasiet som har gjort det möjligt för oss att ta emot det här priset, säger Alenka Horvat och Karin Hallin Ahlström.

Rami Aro är ordförande för Svenska Idrottslärarföreningen:
Det är alltid trevligt att läsa nomineringarna till Årets Idrottslärare då deras kolleger, rektorer eller elever ser det arbete lärarna i idrott och hälsa lägger ned. Juryn hade i år svårt att välja Årets Idrottslärare, men valet och motiveringen beskriver två lärare som gör sitt yttersta för sina elever och kolleger.

Kollegornas nominering:
”Dessa idrottslärare har alltid ett leende på läpparna och hittar alltid lösningar. De är engagerade, påhittiga, empatiska och lyhörda. Dessutom finns de alltid tillgängliga för eleverna och fångar snabbt upp elever som riskerar att inte nå målen. Resultatet blir att de allra flesta blir godkända. De arbetar givetvis med hälsa och välbefinnande men energin räcker även till spännande friskvårdsaktiviteter för personalen. De använder sig av ny teknik och här ingår användning av QR-koder som genvägar till olika typer av kompletterande instruktioner.”

Ur motiveringen:
”Grunden till motiveringen är från nomineringen. Alenka Horvat och Karin Hallin Ahlström gör ett fantastiskt jobb och det som lyfter deras arbete är att de arbetar med elever som har särskilda svårigheter, vilket ställer krav på metodiken och pedagogiken.”

Sport | Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in