Lokalt | Den välanvända tjänsten Mina vårdkontakter blir en del av 1177 Vårdguiden

By on 22 oktober, 2015

Mer än 2,5 miljoner invånare har använt möjligheten att sköta sina kontakter med vården via e-tjänster. Många uppskattar att kunna logga in och göra sina vårdärenden, oavsett tid på dygnet. Tjänsten hette tidigare Mina vårdkontakter men blir nu en del av 1177 Vårdguiden.

Den senaste utvärderingen visar att användarna är nöjda med e-tjänsterna. Nästan åtta av tio tycker att de har nytta av e-tjänsterna och lika många rekommenderar andra att använda dem. *

Fyra av tio länsbor använder e-tjänster
Inom Region Örebro län är användandet av e-tjänsterna högt. Idag är över 111 675 länsinvånare användare av våra e-tjänster vilket motsvarar nästan 38,8 procent av länets invånare.

1177.se innehåller många e-tjänster
Syftet med namnbytet är att samla hela erbjudandet till invånarna med rådgivning, information och e-tjänster under ett gemensamt varumärke under en och samma ingång. 1177 Vårdguiden är en effektiv kanal för att få allmänheten att upptäcka e-tjänsterna, samtidigt som användarna av e-tjänsterna får se att det finns annat innehåll på 1177.se, säger Åsa Hedin, kommunikationsdirektör vid Region Örebro län.

Genom att logga in på 1177.se kan invånaren till exempel:

  • boka, omboka eller avboka tid på en mottagning, vårdcentral eller folktandvårdsklinik.
  • förnya recept
  • se sina aktuella recept där man har läkemedel kvar att hämta ut
  • se hur mycket mer man behöver betala innan man uppnått frikort för läkemedel

För att komma i kontakt med vården via nätet och använda e-tjänsterna loggar invånare in med e-legitimation, alternativt med lösenord och sms, på 1177.se.

Barns vårdärenden underlättas
Om invånaren har barn under 13 år kan man också agera ombud och göra sitt barns vårdärenden via sin egen inloggning. Utbudet i e-tjänsterna varierar över landet och mellan mottagningar och kliniker. Nya tjänster tillkommer löpande. Läs mer om våra e-tjänster på temasidan för e-tjänster på 1177.se.

1177 Vårdguiden är en dygnet runt-öppen tjänst från Sveriges landsting och regioner med information och tjänster för invånares hälsa och vård.

Hälsa | Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login