Lokalt | Hur långt kommer vi med fossilfria fordon

By on 14 juni, 2016

Idag finns en hel del fordon som drivs med fossilfria drivmedel på marknaden, men hur långt räcker de och var gör de mest nytta?

Det kommer att diskuteras i Örebro torsdag 16 juni på en konferens om fossilfri fordonsflotta. På plats är bland annat Karin Svensson Smith (Mp), ordförande för Trafikutskottet, Jakob Lagercrantz på 2030-sekretariatet och Jonas Karlsson (S), ordförande för Kommissionen för grön omställning.

Utsläppen från våra transporter måste minska i framtiden och då finns det flera olika vägval. Konferensen kommer att belysa några av de möjligheter som finns och vad som krävs av oss som region men också de val vi kan göra som individer, säger Mats Gunnarsson (Mp), regionråd Region Örebro län, som inleder konferensen.

Karin Svensson Smith (Mp), riksdagsledamot och ordförande för Trafikutskottet kommer att tala om strategier för en fossilfri fordonsflotta.

Det är en avgörande framtidsfråga så jag är glad över att hon och flera viktiga aktörer är med oss den 16 juni, säger Mats Gunnarsson (Mp).

Jakob Lagercrantz på 2030-sekretariatet är moderator och håller en workshop om elfordon och laddinfrastruktur där bland andra Josephine Adorelle från Tesla medverkar. Frågor som tas upp är exempelvis hur fastighetsägare, planerare och kommuner kan förbereda sig för utvecklingen.

Klockan 12-17 finns en öppen fordonsutställning på Olof Palmes torg. Här kommer deltagarna på konferensen och allmänheten kunna titta på elbilarna Tesla, Nissan Leaf och Renault Zoe, vätgasbilen Hyundai ix35 FuelCell, Mitsubishi Outlander PHEV, som är en laddhybrid, samt en biogasbil. Det finns även elcyklar att prova.

Konferensen genomförs i ett samarbete mellan projektet Laddinfra Öst, Europeiska regionala utvecklingsfonden, Karlskoga Energi & Miljö, Karlskoga kommun, Region Örebro län, Kumbro, Örebro kommun, Biogas Öst, Biogasbolaget, Biogas Xpose, Life och Karlskoga Motorsportvecka.

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login