Lokalt | Klimatsmart vardag fortsätter 2015 med utmaningen en köpfri månad

Av på 2 mars, 2015

Vår framgångsrika kampanj klimatsmart vardag fortsätter under 2015, den första utmaningen med fokus på konsumtion. Medelsvenskens konsumtion medför 13 ton i koldioxidutsläpp per år.

Genom att återbruka, låna eller köpa second hand minskar du din miljö- och klimatpåverkan med 97–100 procent. Antar du utmaningen att inte köpa något nyproducerat (eller inget alls) under mars månad?

Anta utmaningen!
På blogg.orebro.se/klimatsmartvardag kan du anta utmaningen köpfri månad.

Du väljer själv mellan nivå ett eller två. Nivå ett innebär att du inte köper några saker alls medan nivå två innebär att du inte köper några nyproducerade saker.

Deltagarna uppmanas sedan att dela sina goda exempel på Facebook.

Satsning för en klimatsmartare vardag
Syftet med Klimatsmart vardag som Örebro kommun startade i juni 2014 är att minska örebroarnas klimatbelastning i linje med klimatplanens mål, samt att underlätta förändringar i vardagen.

Varje månad har nya utmaningar presenterats med erbjudanden inom energieffektivisering, hållbart resande och klimatsmart mat.

– Nytt för i år är att vi kommer att jobba med fler områden och inkludera bland annat konsumtion och avfall, berättar Elsa Fries, projektledare för Klimatsmart vardag.

Framgångsrika samarbeten och mycket uppmärksamhet
Klimatsmart vardag har blivit en etablerad plattform för aktiviteter där medborgarna själva kan bidra och få hjälp att minska klimatbelastningen. Projektet har också inneburit samarbete med studieförbund, privata företagare, kommunala bolag och andra samhällsaktörer.

– Sedan starten i juni 2014 har vår webbplats besökts drygt 3 000 gånger, Facebooksidan har över 330 följare och projektet har uppmärksammats ett antal gånger i både tidningar, TV och radio. Vi är väldigt nöjda med den uppmärksamhet som projektet fått och hoppas att intresset växer och att ännu fler vill vara med och bidra till en hållbar miljö under 2015, säger Elsa Fries.

Läs mer på webben

blogg.orebro.se/klimatsmartvardag finns möjlighet att testa sin egen klimatpåverkan, läsa mer om aktuella erbjudanden och utmaningar, ställa frågor och få tips som sparar både pengar och miljö.

Lokalt
Örebronyheter

Foto: Ingela Nyman, Scandinav Bildbyrå

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in