Lokalt – Kvälls och söndagsöppet på Atleverkets återvinningscentral

Av på 24 oktober, 2016
Cecilia Pettersson på Atleverkets återvinningscentral, Örebro.

Örebro kommun utökar öppettiderna på Atleverkets återvinningscentral för de privata hushållen. Från och med den 30 oktober är det söndagsöppet för första gången och örebroarna hälsas välkomna mellan klockan 9 och 16. Kom och hälsa på – vi bjuder på fika!

Örebroarna blir allt bättre på återvinning och för att tillmötesgå önskemål om generösare öppettider på kommunens återvinningscentraler har Tekniska nämnden beslutat om kvälls- och söndagsöppet på Atleverkets återvinningscentral.

Sortering är viktigt! Att sortera sitt avfall gör skillnad för miljön. Därför är det viktigt att återvinningscentralerna är öppna då människorna har tid att åka iväg och lämna sitt avfall, säger Charlotte Edberger Jangdin (C), ordförande i Tekniska nämnden.

Det är jätteroligt att äntligen kunna erbjuda en större valfrihet för besökarna. Att kunna lämna grovavfall och farligt avfall sju dagar i veckan på Atleverket och Mellringe återvinningscentral ökar ju chanserna för att det ska bli rätt. Det ska vara lätt att göra rätt, säger Ola Eklöf, planerare på kundservice avfall, Örebro kommun.

Premiär för söndagsöppet 30 oktober

Den 30 oktober kl. 9-16 finns möjlighet att träffa personal från Atleverket och Kundservice avfall och få svar på frågor om återvinning och avfall. Vi bjuder på fika!

Du kan förstås också lämna ditt sorterade och återvinningsbara avfall.

Från och med den 31 oktober har Atleverket kvällsöppet måndag-torsdag till kl. 19.

De nya öppettiderna på Atleverket gäller från 30 oktober:
Måndag-torsdag kl. 7-19
Fredag kl. 7-16
Lördag och söndag kl. 9-16

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in