Lokalt – Kylan förvärrar hemlösas situation

By on 14 oktober, 2016
Kylan blir svår för en person i hemlöshet

Ingen vill vara hemlös, men olika händelser i livet kan leda till att man blir det, att man inte har någonstans att bo.

2011 rapporterades ca 34 000 personer som utestängda från den ordinarie bostadsmarknaden, 4 500 av dem saknade tak över huvudet.

Frälsningsarmén har en hög ambitionsnivå i sitt arbete för hemlösa – vi tar inte bara in folk på härbärgen, vi hjälper människor att förbättra sin livssituation.

Frälsningsarmén mobiliserar inför den annalkande vintern, genom att i en kampanj i tidningar, digitala siter och i social media söka stöd i sitt arbete att förbättra hemlösas sItuation.

Så här hjälper vi en hemlös

Härbärge och akutboende
På ett härbärge blir personen inskriven på kvällen, väcks på morgonen, får frukost och får sedan lämna. Men våra härbärgen är oftast kombinerat med ett akutboende där personen vet vart han/hon ska ta vägen på kvällen. På morgonen får personen stanna kvar för att genom samtal börja ta itu med varför man är akut hemlös, hjälp med sociala kontakter och genom det en värdighet i att bli sedd och hörd.

Stödboende
På våra stödboenden kan personen långsiktigt ta itu med sin livssituation vilket kan innebära pågående missbruk, psykiska problem, ekonomiska svårigheter och dess konsekvenser.

Hjälpcenter
På våra hjälpcenter erbjuder vi mat, kläder, visst ekonomiskt bistånd och även rådgivning, samtal och gemenskap.

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login