Lokalt | Malin Carlbäck vann Volkswagen Grand Prix

Av på 9 november, 2015

Malin Carlbäck, 22 år, från Örebro, red till sig både segern och finalbiljett i Volkswagen Grand Prix i delfinalen på Strömsholm. Hennes lilla sto, Abrina, var blixtsnabb i omhoppningen.

Rutinerade ryttare som Stephanie Holmén, från Österlen, för dagen tvåa med H&M Cash In och Linda Heed med hingsten Niveau hade inte en chans mot Malin.
– Jag är amatör i det här gänget, menar Malin lite blygt.

Till vardags sitter hon på kontor i stället för i sadeln.
– Men jag drömmer om att få rida mer, fortsätter hon.

Hon stammar dock ur en riktig hästfamilj. Mamma och moster rider, och morbror Martin Jarhäll tillhörde landslaget som ungdomsryttare.
– Jag har inte haft några framgångar varken på ponny, eller som junior eller young rider, säger Malin Carlbäck.

Ändå slog hon hela elitstartfältet med besked och nu väntar final i Volkswagen Grand Prix, onsdag 18 november på Flyinge.
– Jag hade inga poäng före den här starten så finalbiljetten känns extra kul.

Stephanie höll på att hamna utanför omhoppning. En fotograf störde hennes lite vilda häst H&M Cash In.  Hon fick en andra chans och tog den och var felfri i både huvudhoppning och omhoppning.
– Cash In är inte så svår som han verkar. Jag försöker rida honom som Peder Fredricson red honom, kommenterar Stephanie sina ritter.

Linda Heed har sin hingst Niveau tillbaka på toppnivå. Trea igen precis som i Billdal.
– Nu får jag se till att vara felfri och snabb på Flyinge så det räcker ända fram, menar Linda.

Finalen i Volkswagen Grand Prix, där bland annat två biljetter till de internationella hoppklasserna under Sweden International Horse Show står på spel, rids den 18 november på Flyinge.

Sport | Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in