Lokalt | Memira ny sponsor av Swedish Eventing Trophy

Av på 5 april, 2015

Fälttävlanscupen Swedish Eventing Trophy, tidigare Swedish Eventing Tour, får en ny sponsor till årets säsong.

Memira ögonkliniker, Nordens ledande kedja inom synkorrigering med kliniker över hela landet, går in som sponsor till fälttävlanscupen och som samarbetspartner till Svenska Ridsportförbundet.

– Vi är mycket glada för att få vara med och stödja Svenska Ridsportförbundet och svensk fälttävlan. Swedish Eventing Trophy med sina skickliga ryttare är en fartfylld och publikvänlig tävling som passar vårt varumärke mycket bra, säger Per Hednert, marknadsdirektör på Memira.

Swedish Eventing Trophy erbjuder högklassiga och publikvänliga tävlingar på enstjärnig och tvåstjärnig nivå på fyra platser i landet. Premiär är det på Eketorp i Skåne i maj och sedan går cupen vidare till Nationaldagstävlingarna på Strömsholm och till Ribersborg, Malmö, innan det är dags för final, preliminärt på Segersjö utanför Örebro, sista helgen i augusti. Cupen har internationell status och är öppen både för svenska och utländska ryttare. Förutom prispengar i deltävlingarna får serievinnarna en bonuscheck. I cupen rider ryttarna om över 200 000 kronor totalt samt bonusen om totalt 50 000 kronor.

– Det här är en jättebra tävling på många sätt som har stor betydelse för våra ryttare. Serien har fyra högklassiga tävlingar med internationell karaktär och stora prispengar, säger Staffan Lidbeck, som välkomnar Memiras satsning både som arrangör och förbundskapten i fälttävlan.

Memira kliver in som sponsor lagom till årets premiär.
– Vi har tidigare haft engagemang i ridsporten, men detta blir vår avgjort största satsning hittills, säger Per Hednert.
– Ryttare är en grupp som kan ha extra stor nytta av en ögonoperation för att slippa glasögon och linser. I stallmiljö och vid till exempel hoppning och terrängritt är det tryggt och skönt att vara fri från synhjälpmedel, både av säkerhets- och bekvämlighetsskäl. Vi kommer att ta fram ett speciellt erbjudande till Svenska Ridsportförbundets medlemmar, fortsätter han.

Finalen i fjolårets tävling toppades i den tvåstjärniga klassen av danska Camilla Saebo Hanssen och hästen Zansibar. Bonuspriset för flest poäng gick till Katrin Norling/Zarina Cora. Den enstjärniga finalen vanns av Therese Viklund och Diabolique som även kammade hem bonuspriset.

Swedish Eventing Trophy 2015
16-17 maj Eketorp, Höör CIC**/CIC*/CCI*
5-6 juni Nationaldagstävlingarna, Strömsholm CIC**/CIC*
15-16 augusti Ribersborg, Malmö CIC*** / CIC**/ CIC*
28-30 augusti Segersjö, Örebro CIC**/ CIC* (preliminär)

Fälttävlan är ridsportens mångkamp och består av momenten dressyr, terräng och banhoppning. Fälttävlan förkortas i tävlingssammanhang CCI – Concours Complete Internationale – den kompletta tävlingen.

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in