Lokalt | Ny näringslivsdirektör i Örebro kommun

By on 12 maj, 2016

Det blir Fredrik Forsberg som blir Örebro kommuns nästa näringslivsdirektör. Fredrik kommer närmast från Inkubera där han arbetat som verksamhets- och affärsprocessansvarig.

Fredrik har gedigen erfarenhet från näringslivet, både på nationella och internationella arenor, hans nuvarande uppdrag med fokus på att skapa förutsättningar för tillväxt i Örebroregionen stämmer väl överens med uppdraget som näringslivsdirektör, säger Kenneth Nilsson (S), Kommunstyrelsens ordförande.

Fredrik är född och uppvuxen på norr i Örebro, och staden är fortfarande basen för Fredrik och hans familj. På det privata planet är fotboll ett stort intresse. I sitt yrkesverksamma liv har han tidigare haft ledande positioner inom multinationella bolag som Alstom och Scana.

Att leda, driva och utveckla är något jag brinner för och som jag haft förmånen att göra de senaste tjugo åren. Nu ser jag fram emot att jobba i en offentlig politisk styrd organisation och att bland annat få ta mig an utmaningarna i Näringslivsprogrammet, säger Fredrik.

Jag säger välkommen till Fredrik, med sina tidigare erfarenheter kommer han att ha med sig nya perspektiv och infallsvinklar som vi kommer att ha nytta och glädje av i kommunen, säger Anne Andersson, kommundirektör i Örebro kommun.

Att finna vägar till samarbete, skapa förståelse mellan olika kulturer och vikten av diplomati är sådant som Fredrik utvecklat i sitt yrkesverksamma liv – det är kompetenser som vi värdesätter och som är viktiga för att skapa goda nätverk inom näringslivet i Örebro, säger Lennart Bondeson (KD), kommunalråd med ansvar för näringslivsfrågor i Örebro kommun.

Formellt beslut om tjänsten som näringslivsdirektör fattas vid Kommunstyrelsens sammanträde den 7 juni och Fredrik tillträder tjänsten den 15 augusti.

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login