Lokalt – Örebro universitet nomineras för kampanjen ”World’s Smartest Dorm Room”

Av på 23 oktober, 2016

Den 25 november avgörs den 26:e upplagan av 100-wattaren, tävlingen som belönar kommunikation som fungerar. Bland de nominerade sticker kampanjer från skolväsendet ut och hela fem kampanjer kommer från skolans värld.

På senhösten varje år får Sverige, genom tävlingen 100-wattaren, veta vilka som lyckats bäst i att skapa kommunikation som fungerar, det vill säga kommunikation som gett bevisad effekt genom hög kreativitet. En jury på 60 personer, från reklam- och kommunikationsbranschen, i år sållat ut 88 nominerade tävlingsbidrag fördelat på elva kategorier. 

I topp i nomineringslistan kommer kampanjer från skolväsendet.

  • Nackademin nomineras för sin kampanj ”Den Svenska Söndagsångesten” som genom att sätta fokus på svenskarnas söndagsångest lyfter frågan att det kanske är dags att byta jobb eller utbildning om man lider av just söndagsångest.
  • Skolverket nomineras för sin kampanj ”För det vidare” som hyllar lärare och som har syftet att få fler unga att söka till läraryrket.
  • Även Södertörns högskola sätter fokus på lärare i sin kampanj ”Jag är lärare”. Kampanjen fokuserar på människors egenskaper och uppmanar folk att nominera någon man känner och som man tycker har rätt egenskaper för att bli lärare. De som känner sig manade uppmanades också att söka själva. Kampanjen togs fram i samarbete med Le Bureau.
  • Örebro universitet nomineras för kampanjen ”World’s Smartest Dorm Room” som sätter fokus på studiemiljön och universitet har byggt Sveriges smartaste studentrum, som studenter kunde vara med och tävla om att få flytta in i. Reklambyrån bakom kampanjen var FamiljenPangea.
  • UR (Utbildningsradion) nomineras i kategorin Årets nytänk med sin kampanj ” En skoldag i Virtual Reality”. I kampanjen satte man mobbning i ett nytt perspektiv och genom virtual reality-teknik fick utvalda människor uppleva klassrummets verklighet. Upplevelserna, som byggde på verkliga händelser, filmades och släpptes sedan som en kortfilm. Det gick även att själv uppleva mobbing i 360 grader på liknande sätt som de i filmen får göra genom en specialfilm. Insikten bakom initiativet är att det är svårt att blunda för någon annans verklighet om den drabbar en själv och syftet är att öppna ögonen på alla som har möjlighet att göra skillnad för barn och unga. Kommunikationslösningen togs fram tillsammans med reklambyrån McCann Stockholm.

Vilka som vinner presenteras på årets 100-wattsfest och prisutdelning den 25 november. Festen äger rum på Rival. Mer information och möjlighet att köpa biljetter finns på 100wattaren.se/prisutdelningen

Örebro Universitet
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in