Lokalt | Örebro utsett till “Årets distrikt 2014” inom MRF

Av på 6 maj, 2015

Örebro läns Motorbranschförening har utsetts till ”Årets distrikt 2014” inom bilhandels- och bilverkstadsorganisationen Motorbranschens Riksförbund, MRF.

Arbetet med att gemensamt marknadsföra MRF-företagen och ett starkt lokalt engagemang i utbildningsfrågorna, var avgörande när Örebro utsågs till årets distrikt i anslutning till MRF:s ordinarie förbundsstämma.

Priset, en check på 25 000 kronor i extra verksamhetsbidrag under 2015 överlämnades av MRF:s förbundsordförande Tommy Andersson till distriktschefen Arne Berg.

Jag är rörd, jag har nästan svårt att hålla mig för tårar, förklarade Arne Berg vid mottagandet i Stockholm.

Arne Berg vill personligen lyfta fram det stora engagemang som distriktets bilhandelsföretag har.

Det är många deltagande företag på våra bilhandelsmöten, ett 20-tal representanter från medlemsföretag är inte ovanligt, berättar Arne och tillägger att det engagemanget är grunden för fjolårssuccén ”Bilar på stan”. Ett lördagsevent mitt i Örebro city där samtliga MRF-handlare deltog.

Han framhåller även MRF-företagens engagemang i relationen med Örebro läns gymnasieskolor som har utbildningar med inriktning på fordon- och fordonsteknik.

Vi är med i programråden och tar vårt ansvar med praktikplatser för fordonseleverna samt support till yrkeslärarna, berättar Arne Berg.

MRF:s förbundsstyrelses motivering är:
”Ett aktivt distrikt, som lyckats engagera medlemmar inom såväl bilhandel som servicesidan, bland annat med aktiviteten ”Bilar på stan”, vilket i sin tur lett till en utmärkt sammanhållning. Distriktsledningen arbetar dessutom hårt med skolfrågorna”

Arne Berg är distriktschef medan David Svanborg hanterar ordförandeklubban. Föreningen har ett 60-tal medlemmar inom bilhandel, verkstad, lack- och bilskador.

Örebro län har en stark tradition inom bilsport samt fordons- eller komponenttillverkning på flera orter i länet, vilket bidrar till att många ungdomar söker sig till motorbranschens yrken.

Lokalt
Örebronyheter

Bild: Tommy Andersson, förbundsordförande MRF, överlämnar prischecken på 25 000 kronor i extra verksamhetsbidrag till Arne Berg, distriktschef i Örebro län.

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in