Lokalt | Polisen söker målsägande till rån vid krämaren

Av på 5 mars, 2016

Polisen söker målsägande samt vittnen till ett rån som begicks vid den östra entrén på Krämaren (entrén mot Köpmangatan/Våghustorgets nedre del).

Brottet begick den 5 mars ca kl. 15.20-30. Ett vittne kontaktade polis och sade att det var tumult vid nyss nämnda entré.

Vittnet beskrev det som att en kvinna med ljust hår, ca 30 år, höll fast en man med nordafrikanskt utseende, ca 20 år. Kvinnan skrek ”min plånbok” och fick hjälp av ett äldre par (man och kvinna) att hålla mannen som hamnade i underläge och valde att lämna platsen till fots. Gärningsmannen gick mot McDonalds och sedan Drottninggatan norrut. Vittnet beskrev det som så att kvinnan troligen återtog sin plånbok då hon tackade det äldre paret för hjälpen.

Vittnets iakttagelser och berättelse samt att denne valde att följa efter gärningsmannen gjorde att polisen kunde gripa mannen en bit från brottsplatsen och mannen sitter nu i arrest misstänkt för rån.

Dock så har polisen ej kunnat komma i kontakt med den kvinna som rånades eller paret som hjälpte till och är oerhört angelägna att sättas i kontakt med dem. Är du drabbad eller vet du mer om detta ring polisen via 114 14 och begär Ledningscentralen.

Uppg ärendenummer K267296-16.

Lokalt
Örebronyheter

polisen.se

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in