Lokalt | Rekordstort intresse för natur- och teknikläger för tjejer

By on 20 juni, 2016

I år är intresset för att delta i TNT, natur- och teknikläger för tjejer rekordstort. Till de 100 platserna var det 124 sökande. Sökrekordet kan ses som ett bevis på att tjejer älskar teknik och naturvetenskap.

TNT är ett natur- och teknikläger för tjejer som går i årskurs 7 eller 8 och som gillar att skapa, bygga och experimentera tillsammans. Under tre dagar får deltagarna testa 3D-printning, interaktivt skapande, bygga användbara elektriska prylar, designa och formge samt laborera i kemilabbet.

Vi på Komtek arbetar bland annat med HBTQ-frågor och jämställdhet. Lägret är ett sätt att visa samhället att tjejer visst är intresserade av teknik. Det är inte bara pojkar och män som agerar på teknikarenan. Hos oss får tjejernas teknikintresse ta plats och utvecklas, säger Ulrika Sultan som är enhetschef på Komtek.

Arrangör är Komtek i Örebro. Deltagande och transporterna till och från lägret är gratis tack vare pengar från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, och engagerade teknikföretag i Örebro län.

Tid och plats

  • Tid: 20-22 juni, kl. 9.30–15.30, med avslutning den 22 juni klockan 16.
  • Plats: Komtek, Tullängsgatan 4 och Tullängsgymnasiet, Örebro.

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login