Lokalt | Riksbyggen tar över förvaltning av ICA-butiker i Örebro

By on 16 februari, 2015

Ett 5-årigt samarbetsavtal med ICA Fastigheter Sverige ger Riksbyggen ansvar för teknisk drift­entreprenad (yttre och inre skötsel) av 72 ICA-butiker – allt från Maxi ICA Stormarknad och ICA Kvantum, till ICA Supermarket och ICA Nära, från Kiruna i norr till Trelleborg i syd.

Riksbyggen bildades 1940 och firar i år 75-årsjubileum. Det är ett kooperativt företag som utvecklar och förvaltar bostads- och hyresrätter, men har även företag och offent­liga fastighetsägare som kunder. Man strävar efter hållbarhet och att genom grund­värderingar som långsiktighet, trygghet och samverkan skapa hållbara miljöer för människor att bo och verka i.

För både Riksbyggen och ICA Fastigheter Sverige är det nya 5-årsavtalet strategiskt viktigt. Redan sedan tidigare har Riksbyggen ansvarat för förvaltning av ett stort antal ICA-butiker inom koncernens olika segment. Med det nya avtalet fördjupas samarbetet och Riksbyggen tar ett större ansvar för fastighetsskötsel och facility management i 72 Maxi ICA Stor­mark­nad-, ICA Kvantum-, ICA Supermarket- och ICA Nära-butiker.

Vi är väldigt glada över förtroendet att få sköta den tekniska driften av så många av ICA:s marknadsplatser, säger Michael Bernzon, chef för företags- och offentliga kunder inom Riksbyggen Fastighetsförvaltning. Det här är en stor affär för oss och en god möjlighet att visa på bredden i vårt erbjudande.

För Riksbyggen innebär det här att vi utvecklar vårt fokus på handels­platser, säger Riksbyggens vd Leif Linde. Vi är ett mångsidigt företag som bygger och utvecklar bo­städer, samt finns med som aktör på andra sätt i människors vardag genom att erbjuda högkvalitativa tjänster till olika företag. Samarbetet mellan oss och ICA Fastigheter Sverige kommer märkas på ett positivt sätt och vara gynnsamt för båda parter.

– God fastighetsförvaltning tar inte bara hänsyn till huset utan även till verk­sam­heten och människorna i det, säger Michael Bernzon. Oavsett vad fastigheten används till – för att bo, handla, äta eller parkera, födas eller bli gammal i – måste den tas om hand för att kunna användas på rätt sätt under lång tid. Med 75 års erfa­ren­heter, kunskaper och helhetstänk i ryggen kan vi ge ICA Fastigheter Sverige bästa tänkbara service och stöd.

Orter som berörs (i bokstavsordning):
Alvesta, Avesta, Boden, Borlänge, Bromölla, Eksjö, Eslöv, Falkenberg, Falun, Gislaved, Gällivare, Gävle, Halmstad, Haparanda, Hedemora, Hudiksvall, Hyllinge, Härnösand, Hässleholm, Höganäs, Karlskoga, Karlstad, Kiruna, Klippan, Kramfors, Kristinehamn, Landskrona, Ljungby, Ludvika, Luleå, Lund, Lycksele, Malmö, Mora, Nässjö, Norrfjärden, Olofström, Oskarshamn, Perstorp, Ronneby, Sandviken, Simrishamn, Sjöbo, Skanör, Skellefteå, Skurup, Sollefteå, Sundsvall, Sunne, Sölvesborg, Sälen, Trelleborg, Umeå, Varberg, Vetlanda, Vimmerby, Värnamo, Växjö, Ystad, Älmhult, Älvsbyn, Örkelljunga, Örebro, Östersund.

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login