Lokalt – Vårruset och Barncancerfonden i nytt samarbete

By on 25 oktober, 2016
Barncancerfonden och Vårruset har inlett ett partnerskap

Världens största motionsserie för tjejer, Vårruset, inleder ett nytt samarbete med Barncancerfonden. För varje anmäld deltagare till 2017 års lopp kommer 15 kronor att skänkas till Barncancerfondens arbete med målet att utrota barncancer. Samarbetet sträcker sig inledningsvis över tre år.

I snart 30 år har Vårruset turnerat runt om i landet och blivit en självklar del av vårens upplevelser hos flera generationer tjejer. Vid årets lopp deltog över 100 000 tjejer i något av de 18 stoppen runt om i landet. Till 2017 ökar Vårruset sitt fokus på friskhet, där samarbetet med Barncancerfonden är den viktigaste byggstenen.

För oss är Vårruset friskhet. Den friska krispiga våren och löpningen som hjälper deltagarna till ett friskare liv. Genom samarbetet med Barncancerfonden får vi chans att hjälpa till i det viktiga arbetet att utrota barncancer, och bidra till friskare barn och samhälle. Vi är mycket stolta över att få vara en av Barncancerfondens huvudpartners, säger Daniel Almgren som är vd för Stockholm Marathon Gruppen som står bakom Vårrusetserien.

För Barncancerfonden känns samarbetet naturligt då organisationen står för värden som rimmar väl med Vårrusets värderingar. Det handlar om gemenskap och engagemang, om att försöka lyfta fram det friska utifrån sin egen förmåga. Barncancerfonden arrangerar egna event inom flera olika idrotter och det bidrar stort till barncancerforskningen. Det här samarbetet är en logisk följd av Barncancerfondens arbete med att möta motionärer inom deras favoritaktivitet.

Cancer är den vanligaste dödsorsaken för barn mellan 1 och 14 år i Sverige. Det är anledningen till att vi ständigt arbetar med att samla in pengar till forskning för att fler barn ska kunna överleva. Genom samarbetet med Vårruset kommer vi att nå en ny och stor målgrupp där vi tror att många redan är engagerade och gärna vill bidra i kampen mot barncancer. Det blir kul att arbeta tillsammans med en annan ideell organisation som liksom vi vill bidra till samhället. Jag ser fram emot att se vårt partnerskap utvecklas under de kommande tre åren, säger Per Leander, generalsekreterare på Barncancerfonden.

Barncancerfonden kommer att finnas på plats vid alla Vårrus, och förutom att 15 kronor för varje löpare skänks, ges möjligheten för deltagarna att själva bidra genom att skänka en extra summa vid anmälan.

Bakom Vårruset står Stockholm Marathon Gruppen tillsammans med lokala idrottsföreningar i Örebro, allt överskott som loppen gör går tillbaka till idrottsföreningarnas verksamhet för barn, ungdomar, elitidrottare och motionärer, och bidrar också på det sättet till ett friskare samhälle.

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login