Lyckad konsertkväll på Gustavsvik

By on 21 augusti, 2022
Foto: Karl-Johan Sandberg

Igår gick äntligen konserten som skulle fira The ARK:s 20-års jubileum av deras första album, nu blev dock konserten uppskjuten två år och även bandets 30-års dag hann passera för att framföras under lördagskvällen på Gustavsvik i Örebro.

Det fanns alltså mycket att fira för kvällens huvudattraktion, men innan The ARK äntrade scenen fick vi njuta av Lolita Pop och Millencolin, två band med stark lokal anknytning.

Först ut på scen var Lolita Pop, ett band som startade i Örebro och bildades till invigningen av den legendariska rockklubben Rockmagasinet. Bandet hade sin storhetstid under 80 och tidigt 90-tal då man levererade åtta studioalbum. Bandet lade ner 1991 men återuppstod 2019.

Det var kul att se Lolita Pop på scenen igen och de levererade en solid spelning, men enligt min mening saknade jag en del i scenuppträdandet som var ganska lamt. Musikaliskt levererade dock bandet och det blev ett bra avstamp för den fortsatta kvällen, när man framförde Tarzan On A Big Red Scooter så kom publiken verkligen igång.

Där efter var det dags för våra Örebrohjältar Millencolin, bandet som är betydligt mycket större utanför Sveriges gränser än vad de är i hemlandet. Bandet var nyligen hemkomna från en Europaturné så de var väl uppvärmda. Senast Millencolin spelade i hemstaden var sju år sedan, så det var hög tid för dem att visa upp sig. Bandet stod för ett solitt uppträdande med full fart från start till mål och det kändes som att en hel del av publiken hade kommit för att se bandet, och när man avslutade med E20 Norr och Mr Clean så var det både allsång och eufori i publiken.

Sist ut var det dags för kvällens main act The ARK att ta scenen på Gustavsvik i besittning, och på vilket sätt de gjorde det. Bandet är nog framförallt kända för sina extravaganta shower och det var de ingen som blev besviken där. Bandet bildades 1991 och höll på fram till 2011, bandet återförenades 2020 inför 20 års-jubileet av bandets första studioalbum, tyvärr kom pandemin i vägen för jubileumsturnén.

The ARK levererade verkligen en fantastisk show och jag kan inte tänka mig att något fans var besviket. Jag är personligen inget stort fan av The ARKs musik, men jag måste säga att live levererar de på topp. Publiken var verkligen med, där fanns allt från allsång till att ficklamporna på mobilerna kom fram.

På det hela taget var detta en riktig toppkväll, där banden levererade en fantastisk upplevelse och med ett konsertområde som levererade känslan av en enkvällsfestival till de runt 6000 besökarna.

Bilder från kvällen.

Karl-Johan Sandberg, Kultur | Örebro
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login