Magnus Carlsson släpper ny låt

Av på 7 juli, 2021

Ständigt aktuella Magnus Carlsson släpper idag en ny sommarsingel. I låten ”Lights” bjuds vi på somrig, energisk och glad radiovänlig pop, framförd av en av Sveriges mest älskade artister. ”Lights” är skriven av Mårten och Lina Eriksson tillsammans med Magnus själv.

Mårten och Lina är välbekanta namn i Eurovision Song Contest,- och melodifestivalsammanhang. De ligger bland annat bakom Sareks monsterhit ”Genom eld och vatten” och har skrivit låtar till artister såsom Jessica Andersson, Marie Serneholt och Alexander Rybak för att nämna några. 2010 skrev de även Irlands Eurovisionbidrag ”It’s for You” som framfördes av tidigare Eurovisionvinnaren Niamh Kavanagh. Lina ligger även bakom texten till Magnus stora mellosuccé ”Möt mig i Gamla Stan” från 2015. Magnus spelade in sina sånginsatser i Burbank, Los Angeles strax innan pandemin slog till och ”Lights” producerades sedan klart av Mårten Eriksson i Stockholm. 

Magnus kommer under hösten köra showen ”Från Barbados till Gamla Stan” som har premiär på anrika Hamburger Börs i Stockholm den 16 september 2021. Under sommaren turnerar Magnus med årets Diggilooturné med bl a årets Melodifestivalvinnare Tusse, Sarah Dawn Finer, Per Andersson, Jessica Andersson med flera. Givetvis kommer även Diggiloopubliken runtom i Sverige få se och höra ”Lights”.

Magnus Carlsson:

Om Lights: ”Vi har alla i teamet runt ”Lights” känt att den har något alldeles speciellt så vi har verkligen väntat på rätt tillfälle att släppa den. Att dessutom ha haft förmånen att spela in glad sommarpop i ett solgassigt Los Angeles med vajande palmer utanför studiofönstren gav såklart låten extra krydda”. Det är också roligt att så nära inpå min förra singel ”Day and Night” (med Helena Paparizou) som fått ett fantastiskt mottagande, få följa upp med ännu en sommarlåt!”

Om ”Lotta på Liseberg”: ”Det känns såklart alltid lite nervöst första gången man gör en ny låt i direktsänd TV men det är alltid lika kul att komma till Lotta, vi har samma humor hon och jag så det kommer bli en härlig dag och kväll!”

Om låtskrivarsamarbetet: ”Lina och Mårten är verkligen två låtskrivare som jag älskar att jobba med. Det går snabbt, lätt och ett skratt är aldrig långt borta i deras närhet. Musikaliska ända ut i fingerspetsarna och det är helt otroligt vilka texter och melodier dom får fram. Match made in heaven!

Om sommaren: ”I år blir det sjätte gången jag åker ut på turné med Diggiloo och det ska bli så kul! Efter nästan ett och ett halvt år utan livemusik och publik ska det bli roligare än någonsin att ställa sig på scener runtom i vackra sommar-Sverige!”

ARTIST: Magnus Carlsson
TITEL: Lights
LÅTSKRIVARE: Mårten Eriksson / Lina Eriksson / Magnus Carlsson
FÖRLAG: Hit The Music Publishing / Start Klart Music

Kultur
Örebronyheter

Källa: PR&Beyond

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in